Tgrt Haber
03 Şubat 2014 20:01

Bu teknoloji dudak uçuklatacak

Dünyanın en büyük 'Dijital Cüzdanı' olan PayPal, geçtiğimiz yıldan beri iTunes’taki ödeme seçeneklerinde yer almaya başlamıştı.

Bu teknoloji dudak uçuklatacak
iTunes, Dijital Cüzdanı, PayPal, nfc teknoloji, Apple

Bu tarz farklı ödeme seçeneklerini genellikle Apple’ın kendi ödeme sistemine güvenmeyen ve bazı “ufak” kazalara sebep olmak istemeyen kullanıcılar değerlendiriyorlar. Apple, yakın bir süre önce duyurusunu yaptığı iBeacons ile özellikle Apple Store’larda hem ürün bilgilerinin kişiye özel iletilmesi, hem de kasaya gelindiğinde bu teknoloji sayesinde ödeme yapılabilmesinin çalışmalarını başlatmıştı. iBeacons nedir diyenleriniz için teknolojiyi kısaca özetlemek isterim: Apple bildiğiniz gibi NFC teknolojisine oldukça soğuk bakıyor. Hatta başta Tim Cook olmak üzere bu teknolojiden alayla bahsediyorlar. İki cihazın birbiriyle temasının her zaman mümkün olmayacağı görüşündeler. Bu teknoloji ile fotoğraf göndermek ise tamamen telefon üreticilerinin yaptığı bir görsel şölen olarak görüyorlar. Önümüzdeki günlerde PayPal’ın da katılımıyla, bu teknolojinin ödeme tarafında gelişme göstermesi bekleniyor. PayPal’ın bu konuda yaptığı açıklama ise şu şekilde: “Apple ile sanal ödeme sistemleri üzerine daha fazla yol almak istiyoruz”. Apple ise sanal ödeme konusunda zaten müthiş bir dataya sahip. Bu pastadan başkalarına pay düşer mi bunu zaman gösterecek. Mobil tarafta NFC teknolojisine yatırım yapan Android ve Windows Phone telefonların üreticileri Apple’ın başını çektiği Beacons teknolojisine de sahip çıkacaklar mı, yoksa bu teknoloji mobil alanda Apple’ın tekelinde mi kalacak bunu yakın bir zamanda göreceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...