Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Temmuz 2020 17:39

Büşranınönerisi Prodüksiyon kurucusu Ayhan Yıldırım Instagram dolandırıcılığına karşı uyardı

Sosyal medya uygulaması Instagram’a kullanıcıların gösterdiği ilginin artması, art niyetli kişilerin de hedefi haline gelmelerine neden oldu.

Büşranınönerisi Prodüksiyon kurucusu Ayhan Yıldırım Instagram dolandırıcılığına karşı uyardı
Büşranınönerisi,,Ayhan Yıldırım,,Instagram,

Konuyla ilgili açıklama yapan Büşranınönerisi Prodüksiyon Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yıldırım “Dolandırıcılar Instagram üzerinden açtıkları sahte hesaplarla kendilerini arkadaşınız ya da ailenizden biri gibi tanıtarak, başının belada olduğunu, zor durumda olduğunu ve acil para göndermeniz gerektiğini söyleyerek mağdur edebilirler” açıklamasında bulundu.

Instagram’da şifre ve mail bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın

Büşranınönerisi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yıldırım “Size mesaj yoluyla ulaşarak, şifrenizi ve mail bilgilerinizi herhangi bir nedenle isteyen kişilere bu bilgilerinizi asla vermeyin. Bilgileri verdiğiniz takdirde sizin hesabınızı ele geçireceklerdir. Hesabınızı ele geçirdikten sonra sizin Instagram hesabınızı kullanarak listenizde bulunan yakınlarınızı mağdur edebilirler. Bir başka dikkat edilmesi gereken konu da Instagram üzerinizden aldığınız ürün ve hizmetlerin güvenilirliğinden emin olmanız gerekliliği. Haklarında şikâyet sayfası olmayan, vergi mükellefi olan, yeri, yurdu belli markalı sayfaları tercih edin. Firma ile ilgili mutlaka gerekli araştırmaları yapmanızı öneririm” tavsiyelerinde bulundu.

Büşranınönerisi Prodüksiyon kurucusu Ayhan Yıldırım Instagram dolandırıcılığına karşı uyardı

Çekiliş hesaplarını takip edenler de dikkatli olmalı

Ayhan Yıldırım son dönemde yapılan bir dolandırıcılık faaliyetini de açıklıyor. Bu konuda özellikle Instagram çekiliş sayfalarını takip edenlerin hedefte olduğunu vurgulayarak şu uyarılarda bulunuyor: “Son dönemde iyice yaygınlaşan Instagram çekiliş sayfalarını takip edenler de artık dolandırıcıların hedefinde. Burada yapılan çekilişlere katılmak ücretsiz olduğundan, birçok kişi hediye kazanmak amacıyla bu çekilişlere katılıyor. Güvenli olmayan çekiliş sayfaları dışında, güven veren ve ismi marka haline gelmiş çekiliş sayfalarının takipçileri de dolandırıcıların tuzağına düşebiliyor. Size sosyal medya hesabınızdan ya da telefon numaranız üzerinden ulaşarak çekilişte ürün kazandığınız söyleniyor. Araba, motosiklet, cep telefonu ya da televizyon gibi pahalı ürünlerden kazandığınız ve ürünün teslimi için sigorta masrafını ödemeniz isteniyor. Bazı dolandırıcılar direkt kart bilgilerinizi isterken, bazıları belli tutarda ödeme yapmanız için hesap numarası paylaşıyor. Çekilişten bedava ürün kazanayım derken, cebinizdeki paralardan da olabiliyorsunuz.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...