Tgrt Haber
25 Eylül 2021 16:37

Cep telefonlarında yeni dönem: Yüz mimikleriyle kullanılabilecek

Google, cep telefonlarında yepyeni bir döneme geçilmesine ön ayak oluyor. Android telefonlar, yüz mimikleriyle kullanılabilecek.

Cep telefonlarında yeni dönem: Yüz mimikleriyle kullanılabilecek
cep telefonları,android,google

Dünyaca ünlü teknoloji devi Google, geçtiğimiz günlerde engelli kişiler için hayatı kolaylaştıracak bir özelliği açıkladı. Android cep telefonlarındaki kameralar için özel bir yüz tanıma teknolojisi hazırlanıyor. Google konuya ilişkin açıklamasında  "Android'i herkes için erişilebilir hale getirmek amacıyla, yüz mimikleriyle telefonunuzu kullanıp iletişim kurmayı daha kolay hale getirecek yeni özellikler geliştirdik" dedi.

Cep telefonlarında ses komutlarıyla telefonda işlem yapılabilmesi için özellikler var fakat bu özellikler ileri seviye motor nöron hastalıkları ve konuşma engeli bulunan kullanıcılar için yeterli değil. Bu konu üzerine yeni bir teknoloji geliştiren Google, dokunma ve ekran kaydırma işlemlerin temassız olacağını belirtti.

Cep telefonlarında yeni dönem: Yüz mimikleriyle kullanılabilecek

Project Activation uygulamasıysa özelliğiyse kullanıcılara yüz mimikleriyle arama yapma, mesaj gönderme ya da kayıtlı ses dosyalarını dinleme imkanı sunuyor.

France 24'ün haberine göre, Google açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

"Şimdi herkes hareket kabiliyetlerine göre ayarlanabilen göz ve yüz hareketleriyle, elle kullanım ve sesle komut vermeye gerek kalmadan telefonlarını kontrol edebilir.''

Yeni geliştirilen özellikler Google Play mağazası üzerinden Avustralya, Birleşik Krallık, Kanada ve ABD'deki kullanıcıların hizmetine sunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...