Tgrt Haber
26 Mart 2023 12:00 - Güncelleme : 26 Mart 2023 12:06

Cep telefonlarına büyük zam yolda: Sayılı günler kaldı, işte tarih!

Artan vergi ve çip krizi derken teknolojik ürünlerin fiyatı giderek yükselişe geçiyor. Ticaret Bakanlığı'nın getirdiği gözetim uygulaması için yeni bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme kapsamında cep telefonlarına yüzde 20 zam uygulanacak. İşte zammın hayata geçirileceği tarih.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
Cep telefonlarına büyük zam yolda: Sayılı günler kaldı, işte tarih!
cep telefonu,akıllı telefon,teknoloji,zam

Pandemi sonrası yaşanan çip krizi teknoloji sektörünü epey olumsuz etkiledi. Otomobillerin yanı sıra akıllı telefon, tablet ve diğer teknolojik ürünlerde üretim sorunu yaşanırken fiyatlar da ise artış görüldü.

Ancak Türkiye'deki cep telefonlarını bekleyen yeni bir zam daha yolda. Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen ve 28 Mart'ta hayata geçirilecek gözetim uygulaması kapsamında telefonlara yüzde 20 oranında zam gelecek. 

CEP TELEFONLARINA YÜZDE 20 ZAM YOLDA

Geçtiğimiz ay Resmi Gazete’de yayımlanan İthalatta GözetimUygulanmasına İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile akıllı telefonlarda adet başına birim gümrük kıymeti, 200 dolardan 350 dolara çıktı. Tebliğ 28 Mart’ta uygulanmaya başlayacak ve bu tarihten itibaren telefonlar zamlı olarak satılacak.

Birim fiyatı 350 doların altında olan ürünler için İthalat Genel Müdürlüğü’nden özel gözetim belgesi alınması gerekecek. İthalatta gözetim uygulaması, ithalattan kaynaklanacak vergi kayıplarının önlenmesi amacıyla yürürlüğe girmişti. Uygulama ile yerli üreticinin korunmasının amaçlandığı iddia ediliyor.

EN AZ 2000 TL ZAM BEKLENİYOR

Yeni düzenleme kapsamında ülkemize direkt olarak giren ve vergisiz olarak fiyatı 3 bin 800 TL'lik bir telefon, 28 Mart itibariyle en az 2 bin 500 TL zamlanacak. Bu artışın yanı sıra ÖTV, KDV, TRT ve Bandrol ücretinin de eklenmesiyle telefonun fiyatı ortalama 10 bin 500 TL civarlarına çıkacak.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...