Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Haziran 2021 13:50

Çin uzaya yollayacağı ilk astronotlarını seçti

Çin, uzay için ilk insanlı seferine hazırlanıyor. Dünya yörüngesinde kurmaya başladığı uzay istasyonuna gidecek 3 astronotunu da belirledi.

Çin uzaya yollayacağı ilk astronotlarını seçti
çin,uzay,astronot

Çin, Dünya'nın yörüngesinde kurmaya başladığı uzay istasyonu için hazırlıklara başladı. İlk insanlı seferi için 3 astronot belirledi. Çin İnsanlı Uzay Programı Ajansı (CMSA) bugün düzenlediği basın toplantısında, Çin’in ilk insanlı seferde 56 yaşındaki Nie Haisheng, 54 yaşındaki Liu Boming ve  45 yaşındaki Tang Hongbo'nun uzayda görev alacağını açıkladı.

Astronotlar, görevleri sırasında uzay istasyonuna ekipman kurmak için iki uzay yürüyüşü gerçekleştirecek. Uzay istasyonunun diğer bölümlerinin ne zaman fırlatılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmazken, modülün en az 10 yıl hizmet vermesi bekleniyor.

ASTRONOTLAR 6 AY UZAYDA KALACAK

Çin’in planlanan 4 Tiangong görevinin ilki olan Shenzhou-12, ülkenin uzay programının kilometre taşı olarak kabul ediliyor.

Tianhe modülünü taşıyan Long March- 5Y roketi, ülkenin güneyindeki Hainan eyaletinde bulunan Wenchang Uydu Fırlatma Merkezi’nden 29 Nisan’da fırlatılmıştı. Toplamda 16.6 metre uzunluğunda, 4.2 metre çağında ve 22.5 ton ağırlığında olan Tianhe modülü, Tiangong uzay istasyonunun kontrol ve yönetim merkezi olarak görev yapacak. Aynı zamanda Çin tarafından geliştirilen en büyük uzay aracı, astronotların 6 ay kadar uzay istasyonunda yaşamasına olanak sağlanacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...