Tgrt Haber
31 May 2021 16:32

Çin'in uzay aracı Tiencou-2 yörüngeye yerleşti

Çin'in uzay kargo gemisi Tianzhou-2 yörüngeye yerleşti. Yüksek teknolojiyle donatılan Tianzhou-2'nin özelliklerini Çinli bilim insanları paylaştı, uzay aracının özel olarak geliştirilmiş teknoloji ile donatıldığı belirtildi.

Çin'in uzay aracı Tiencou-2 yörüngeye yerleşti
İstasyon,Tianzhou-2,Yörünge,Uzay istasyonu

Çin'in uzay kargo gemisi Tianzhou-2 yörüngeye yerleşti. Yüksek teknolojiyle donatılan tianzhou-2'nin özelliklerini Çinli bilim insanları anlattı. 

YÜKSEK ISIYA DAYANIKLI OLARAK TASARLANDI

Çin’in uzaya uğurlanan yeni uzay aracı Tianzhou-2 özel olarak geliştirilmiş teknolojiler ile donatıldığı belirtildi. Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderilen Tİanzhou-2 kargo uzay aracı kurşun geçirmez ve yüksek ısıya dayanıklı olarak tasarlandı.Çin İnsanlı Uzay Mühendisliği Ofisi, Çin’in uzayda kalıcı bir istasyon inşa etme hedefi kapsamında kargo ikmal uzay aracı Tianzhou-2’nin başarılı şekilde uzaya fırlatıldığını ve yörüngeye yerleştiğini duyurdu.

2022 SONUNA KADAR 11 FIRLATMA PLANLANIYOR

Geminin yakıt ve malzeme ikmalini gerçekleştirmek için Tianhe çekirdek modülüne kenetlendiği kaydedildi. Çin, uzay istasyonu inşasını tamamlamak için 2022 sonuna kadar 11 fırlatma daha yapmayı planlıyor. Kargo gemisinin 13,5 ton kalkış ağırlığına sahip olduğu ve 6,8 ton yük taşıyabildiği açıklanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...