Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 May 2022 13:10 - Güncelleme : 21 May 2022 13:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı NFT'ye dönüştürüldü

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç yeni bir açıklama yaptı. Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın masa tenisi oynarken çekilen bir fotoğrafının NFT'ye dönüştürüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın raket tutuşu NFT'ye dönüştürüldü
cumhurbaşkanı erdoğan,nft
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın raket tutuşu NFT'ye dönüştürüldü

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Twitter paylaşımında dikkat çeken fotoğraf hakkında konuştu. Ali Taha Koç, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın masa tenisindeki merak edilen raket tutuşu, Nitelikli Fikri Tapu'ya dönüştü ve Gençlik ve Spor Bakanımız tarafından kendilerine hediye edildi. Yenilikçi teknolojileri yakından takip eden dijital gençlerin bakanı Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nu tebrik ediyorum." dedi. 

https://twitter.com/AliTahaKoc/status/1527906302957084672

Son yılların en önemli ve popüler teknolojik gelişmelerinden biri de NFT. İngilizce 'non-fungible token' teriminin kısaltması olan NFT'ler, 'değiştirilemez jeton' olarak da tanımlanıyor. Ancak Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada 'NFT' teriminin Türkçe karşılığı için önerileri Türk Dil Kurumu ile paylaştıklarını belirtti. TDK ile ortak bir çalışma başlattıklarını belirten Koç, nihayetinde NFT için 'Nitelikli Fikri Tapu' tanımını seçtiklerini duyurdu. Yani NFT'nin Türkçe karşılığı artık Nitelikli Fikri Tapu.

Bununla birlikte, Ali Taha Koç yaptığı açıklamada, kısaltmayı seslendirirken de 'eN eF Ti' yerine 'Ne Fe Te'nin kullanılması gerektiğini belirtti.

NFT NEDİR?

'NFT nedir?' derseniz, kısaca şöyle açıklayalım; NFT'ler, dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve takas edilemeyeceğini gösteren veri birimleridir. Blok zinciri isimli dijital defterlerde depolanan NFT'ler çoğunlukla sanat eserleri olarak bilinse de herhangi bir şeyin dijital hali olabilir. Örneğin, çizdiğiniz bir resmi NFT platformlarında dönüştürerek satışa çıkarabilir ya da elinizde tutabilirsiniz. NFT'ler kişilere dijital sahiplik sunar. NFT'ler görsel, video veya ses dosyası formatlarında olabiliyor. 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...