Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Haziran 2022 16:32 - Güncelleme : 25 Haziran 2022 16:39

Daha önce böylesi görülmedi: Kayda alınan fırtına görüntüsü gezegene bakış açınızı değiştirecek

Ünlü astrofotograflardan Andrew McCarth, şimdiye kadar göremediğiniz fırtına görüntüsünü kayda aldı. İşte gezegene bakış açınızı değiştirecek o görüntüler…

bilim,gölyüzü

Gök gürültülü havalarda hepimiz korkutucu şimşek ya da yıldırım düşmeleriyle karşılaşmışızdır. Ancak bunlar genelde kısa süreli ve çok abartılı olmayacak şekilde gerçekleşiyordu. Tanınmış bir astrofotograflardan biri, bugüne kadar gördüğünüz tüm şimşek çakmalarını geride bırakacağınız görüntüleri kayda aldı.

Fırtınalı bir havayı videoya kaydeden Andrew McCarthy isimli fotoğrafçı, en son yayınlandığı eserleriyle herkesi etkilemeyi başardı. Öyle ki McCarth’nin fırtına ve şimşekli havada çektiği görüntüler binlerce beğeni ve yorum aldı.

GÖKYÜZÜ'NÜN İHTİŞAMLI GÖRÜNTÜSÜ

Ünlü astrofotograf McCarth, daha önce Güneş ve Ay’ın da bazı fotoğraflarını çekmişti. En son ki paylaşımında ise fırtınaya yakından göz atamamıza olanak tanıyor. McCarth, fırtınalı havada kayıt altına aldığı görüntüleri kısa süre önce Instagram hesabından paylaştı.

Arizona’nın Tucson şehrinden eve dönerken fırtınaya denk gelen McCarth, o sırada yanında bulunan profesyonel kamerası ile anı ölümsüzleştirmek istedi. Daha sonra ise ortaya gök gürültülü, fırtınalı ve şimşekli bir havanın görüntüsü çıktı.

Birkaç fotoğrafı birleştirip videoya çeviren astrofotograf, bu görüntülerin bir bileşimini oluşturup web sitesine yerleştirdi.

Kaynak: BGR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...