Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ekim 2021 16:18

Dark Web'e uluslararası darbe! 150 kişi yakalandı

Europol'ün Dark Web'e yönelik operasyon düzenledi. 150 kişi gözaltına alındığı operasyonda 256 milyon lira nakit para, 230 kg uyuşturucu ele geçirildi.

Dark Web'e uluslararası darbe! 150 kişi yakalandı
dark web

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), Dark web'de faaliyet gösteren suçlulara yönelik uluslararası bir operasyon gerçekleştirdi. 'Dark Hunter' adlı operasyonu kapsamında 150 kişinin gözaltına alındı. 256 milyon lira nakit paranın yanı sıra 230 kg uyuşturucu ele geçirildi.
Dark Hunter operasyonu, AB kurumu olan Europol ve Eurojust tarafından ortaklaşa yürütüldü. Gözaltına alınan kişilerin Dark Web'de on binlerce yasa dışı ürün sattığı belirtiliyor. Gözaltına alınanların çoğu (65 kişi) Amerika Birleşik Devletleri'nden olduğu ortaya çıktı. Ardından Almanya (47), Birleşik Krallık (24), Hollanda (4), Fransa (3), İsviçre (2) ve Bulgaristan (1) geliyor.

DARK WEB NEDİR?

Dark web, World Wide Web'in kimlik ve konumu gizleyerek, kullanıcılarla şifreli mesajlar aracılığıyla iletişim kurmayı sağlayan kısımlarını tanımlayan bir ifade olarak tanımlanıyor. Bu alan genellikle suçlular, aşırılık yanlıları ve bilgisayar korsanı gruplar tarafından kullanıldığı için, 'İnternetin Vahşi Batısı' biliniyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...