Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Eylül 2020 16:38

Deneyap Kart Kamera ve Kart Seti

Deneyap Kart Kamera ve Kart Seti, milli mühendislik kaynakları kullanılarak geliştirilmiş yerli elektronik geliştirme setidir.

Deneyap Kart Kamera ve Kart Seti
Deneyap Kart Kamera ve Kart Seti

Deneyap Kart Kamera ve Kart Seti, milli mühendislik kaynakları kullanılarak geliştirilmiş yerli elektronik geliştirme setidir. Ortaokul ve üzeri seviyede teknolojiye ilgi duyan herkese elektronik programlama, nesnelerin interneti ve yapay zeka eğitimi vermek amacıyla geliştirilmiştir. Kullanıcılara, ülkeyi (toplumu) dijital çağa taşıyacak otonom araçlar, akıllı şehirler, tarım, sağlık, lojistik, enerji, sanayi vb. teknolojik alanlarda proje geliştirme imkan sağlar.

Ürün Özellikleri

Wi-Fi ve Bluetooth Haberleşmesi: Kablosuz haberleşme arayüzüne sahip tüm sistemler ve diğer Deneyap Kartlar ile iletişim kurmaya imkan sağlar. Bluetooth vasıtasıyla Kablosuz Sensör Ağları kurulumuna, Wi-Fi ile yoğun veri aktarımına olanak tanır.

-Çift Çekirdekli 32 Bit İşlemci: Birbirinden bağımsız çalışan iki adet çekirdeğe ve farklı uygulamaları eş zamanlı olarak gerçekleştirebilecek 80MHz - 240MHz arası ayarlanabilir çalışma frekansına sahip güçlü bir işlemciye sahiptir. 

-2MP Kamera: Temel seviyede çeşitli yapay zeka uygulamaları ve görüntü analizi için kullanılan ek bir modüldür. 

- Mikrofon: Temel seviyedeki ses algılama tabanlı yapay zeka uygulamalarının gerçekleştirilmesine imkan tanır.

- 6-Eksen Ataletsel Ölçüm Birimi: 3-eksen ivme ve 3-eksen dönü bilgisi veren algılayıcı birimdir. Ek olarak ortam sıcaklık bilgisi de vermektedir.

- Butonlar: Bir adet genel amaçlı, bir adet de sistem sıfırlama butonu barındırır.

- Ledler: Bir adet sistemin çalıştığını, bir adet de şarj edilme durumunu belirten led barındırır. Ek olarak, genel amaçlı kullanılabilecek çok renkli (RGB) led mevcuttur. 

- Gerilim Giriş ve Çıkış: Besleme kaynağından bağımsız olarak (USB ya da Li-Po batarya) her zaman 3.3V ve 5V gerilim çıkışı sağlar.

- Batarya Konnektörü: Tek hücreli 3.7V Li-Po bataryaların kullanımına ve şarj edilmesine olanak sağlar.

- Mikro-B USB Konnektör: Devrenin güç beslemesini ve programlanmasını sağlar.

- I2C Haberleşme Konnektörü: Çeşitli algılayıcı ve eyleyici modüller ile zincir dizilimi sayesinde hızlı prototiplemeye imkan sağlayan, I2C haberleşme arayüzüne sahip bir giriş konnektörüdür.

- Giriş-Çıkış Pinleri: Genel amaçlı dijital ve analog olarak kullanılabilecek giriş-çıkışları, çeşitli haberleşme arayüzleri (SPI, I2C, UART, I2S vb.) ile veri alışverişi yapabilecek bağlantı noktalarını ve birtakım özelleşmiş giriş-çıkış sinyal yapılarını (PWM, kapasitif algılama vb.) içerir. Bunun yanı sıra, çıkış olarak kullanılabilen 16 adet dijital pinde ısıya duyarlı sigorta destekli akım koruması vardır.

- C++ (Arduino Uyumlu) ve Python Programlama Dilleriyle Kodlama: Yaygın olarak kullanılan Tümleşik Geliştirme Ortamları (IDE)’ndan Arduino IDE ile uyumlu olarak C++ programlama dili ile kodlanabilir. Buna ek olarak, mikroişlemci programlama noktasında henüz yaygınlaşmaya başlamış Python programlama dili ile de kodlanabilir. 
 
-Grafik (Sürükle-Bırak) Tabanlı Programlama: Görsel öğeler yardımı ile kodlamanın algoritma seviyesindeki mantığını işleterek herhangi bir programlama dili bilmeden dahi kodlamaya imkan vermektedir
 
Uygulama Alanları:
-Temel Seviye Yapay Zeka Uygulamaları 
- Kamera: Görüntü Sınıflandırma, Nesne ve Yüz Tespiti, Yüz ve Hareket Tanıma
- Mikrofon: Konuşma Algılama
- Diğer: Veri Analizi, Tahminleme, Kestirim
 
-Nesnelerin İnterneti ve Bulut Tabanlı Uygulamalar: Algılayıcılar vasıtasıyla alınan verilerin kablosuz haberleşme arayüzleri kullanılarak bulut ortamına aktarılması, analiz edilmesi ve grafiksel öğeler yardımıyla görselleştirilmesi ve bu veriler kullanılarak eyleyici cihazların ilişkisel olarak kontrol edilmesidir.
- Giriş-Çıkış pinleri ile komuta-kontrol edilebilecek temel veri okuma (algılayıcı) ve harici devre sürme (eyleyici) uygulamaları
-Wi-Fi ve Bluetooth kablosuz haberleşme altyapısına sahip tüm sistemler ile Kablosuz Sensör Ağları uygulamaları ve veri iletişimi
- İleri teknoloji odaklı otonom ve insansız sistemler, akıllı şehir ve tarım uygulamaları, medikal teknolojiler, havacılık ve uzay gibi alanlarda ana kontrol merkezinde yer alarak, dahili algılayıcıları ve harici sürüş kabiliyetleri ile birden çok uygulamada kullanılabilir. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...