Tgrt Haber
21 Aralık 2021 16:15

Derinin altında aşı pasaportu

İsveç’te bir grup araştırmacı, kolun altına yerleştirilen bir mikroçip geliştirdi. Ancak bu mikroçipin çok ilginç bir özelliği var; COVID-19 aşı pasaportunu gösterebiliyor.

Derinin altında aşı pasaportu
teknoloji,mikroçip,çip,covid19,aşı pasaportu,covid19 pasaportu

Stockholm merkezli Epicenter girişimi, cildinizin altına yerleştirilen bir mikroçiple COVID-19 aşı pasaportunu taşımayı mümkün hale getirdi. Aynı zamanda bu mikroçip, temassız ödeme ve anahtarsız giriş sistemleri için kullanılan NFC’ye sahip herhangi bir cihaz tarafından da okunabiliyor. 

Epicenter, temassız ödeme ve HES kodu gibi aşı pasaportu okutan mikroçipin bir pirinç tanesi büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Epicenter tarafından paylaşılan bir videoda, dağıtım şefi Hannes Sjöblad'ın kolunda çip bulunuyor ve aşı durumunu öğrenmek için bir akıllı telefona yaklaştırıyor. 

TELEFONA İHTİYAÇ OLMAYACAK

11 Mart 2020'de Dünya Sağlık Örgütü (WHO), SARS-CoV-2'nin yol açtığı COVID-19 hastalığını “pandemi” olarak tanımladı. O zamandan beri dünya çapında karantinalar gevşemiş olsa da, koronavirüs halen yayılıyor ve yeni mutasyonlar ortaya çıkmaya devam ediyor. 

Derinin altında aşı pasaportu

Bununla birlikte, pek çok aşı sayesinde artık virüsün semptomlarını hafifletebiliyoruz ve aynı zamanda virüsten büyük oranda konunabiliyoruz. COVID-19 aşısı olanlar “aşı pasaportu”na sahip olarak daha rahat seyahat edebiliyor veya istediği mekanlara girebiliyor. 

Epicenter, aşılı kişilerin her zaman bu pasaporta ulaşabilmesi için böyle bir mikroçip geliştirdiklerini açıkladı. Açıklamada, “Telefonunuzun pili biterse, her zaman sizin için erişilebilir durumda. Tabii ki bugün bu teknolojiyi böyle kullanıyoruz, gelecek yıl başka bir şey için kullanacağız” denildi. 

ŞIRINGA İLE ENJEKTE EDİLİYOR

Söz konusu mikroçip, kola veya başparmakla veya işaret parmağı arasına doğrudan derinin altına yerleştiriliyor. Çip, basit bir şırınga enjeksiyonu ile implante ediliyor. 

Derinin altında aşı pasaportu

Bu arada, Epicenter bu mikroçipleri yıllardır kendi çalışanlarında farklı amaçlarla kullanıyor. 2015 yılında şirket, 100'den fazla çalışanının bir el hareketiyle kapıları açmasını, yazıcıları çalıştırmasını sağlayan bu tür bir mikroçipi implante ettiğini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...