Tgrt Haber
06 Şubat 2022 10:17

Dev oyun platformu Wider Games Türkiye'de yatırım kararı aldı

Dev oyun platformu Wider Games Türkiye'de yatırım kararı aldı
'İran devrimi' bilgisayar oyunu

Facebook'a ait metaverse, her geçen gün popülerliğini artırmaya devam ediyor. Özellikle Türkiye'de geniş bir kitle kazanan sanal evren de, arazi gibi bazı gayrimenulleri almak da mümkün. Yeni teknolojiyi yakından takip eden Türkiye'ye yatırımlar da gelmeye başladı. Dev oyun platformlarından Wider Games, metavers'ün de aracılığıyla Türkiye'de yatırım kararı aldı.

Küresel pazarlara 2018 yılında adım atan Wider Games, aktif olduğu 73 ülkede oyun ticaretine aracılık eden platform olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Amerikan merkezli oyun, son beş yılda AR-GE çalışmalarını tamamlayarak kullanıcı kitlesini genişletmeyi başardı. Şimdi ise popüler oyunun yeni durağı Türkiye oldu.

20'DEN FAZLA OYUNLA REKABET EDECEK

Widger Games, ekosistemini geliştirme aşamasında yaptığı adımları artırmaya devam ediyor. ABD'li şirket, bir süredir çözüm ortaklarıyla görüşmeler yaparak hedeflerini büyütmeyi amaçlarken, aynı zamanda mart ayında WDR Hunter oyununu tamamen NFT ve metaverse ile birleştirmeyi planladığını belirtti. Şirket ayrıca 2022'de 20'den fazla oyunla; iOS, Android ve web tabanında yer alacağını, buna ek olarak çözüm ortaklığı yaptığı şirketler ise oyunun yazılımını üstlendiğini takipçileriyle paylaştı.

Dev oyun platformu Wider Games Türkiye'de yatırım kararı aldı

WIDERGAMES'İN İÇERİĞİ NEDİR?

Amerikan merkezli Wider Games; Android, iOS ve web tabanlı 'Play to earn' oyna kazan mantığıyla oynanıyor. Kullanıcılar oyunu oynayarak coinprz ve widercoin kazanıyor. Şirketin gelecek planları arasında; çözüm ortağı olduğu şirketeri de oyun içerisine entegre edip, play to earn mantığında kazanması fikri yer alıyor. Wider Games'in sunduğu içerikler arasında kişiye özel NDR oluşturma da yer alıyor.

Diğer anlamıyla benzersiz dijital varlık oluşturmayı mümkün kılan oyun, günümüz trendlerinden blokzincire sahip tokenler elde atmaya olanak tanıyor. NFT oluşturmak isteyen kullanıcılar, Wider Games'in internet sitesine girip, kayıt olarak diledikleri görseli NFT'ye çevirebilir. Kullanıcı tarafından oluşturulan bu NFT'ler, oyunun uzman ekipleri tarafından saklanıp, daha sonra da satışa çıkarılabiliyor. Kullanıcı, kendi NFT'sini oyunun içerisinde oluşturup bunları global piyasayalarda da satabilme imkanına sahip. Sadece bu da değil. Ayrıca Wider Games içerisinde oynanan oyunlarda gelir elde edebilmek de mümkün. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...