Tgrt Haber
11 Ağustos 2022 11:52 - Güncelleme : 11 Ağustos 2022 12:15

Disney+'tan Netflix'e abone çalımı: Ezeli rakibini geride bırakmayı başardı!

Son zamanlara damga vuran Disney+, abone sayısıyla ezeli rakibi Netflix'i geçmeyi başardı. Ayrıca Disney, kullanıcılar için daha uygun fiyatlı bir abonelik sistemini getireceğini de duyurdu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Disney
Disney+'tan Netflix'e abone çalımı: Ezeli rakibini geride bırakmayı başardı!
disney+,netflix

Netflix, son zamanlarda hızla abone kaybediyor. Finansal verileri açıklayan şirket, gidişatın çok da iyi olmadığı yönünde sinyaller verdi. Dizi-film platformu Netflix gözle görülür şekilde düşüş yaşarken, Disney'in yükselişi ise dikkatlerden kaçmıyor.

Özellikle son zamanlarda dünyada onlarca ülkeye daha giriş yapan Disney, abone sayısında ezeli rakibi geride bırakmayı başardı. Türkiye'de de iddialı projeleriyle hizmet veren şirket, son çeyrek kazanç sonuçlarını açıkladı. Bu sonucun yanı sıra, ABD'de yaşayan aboneler için zam yapıldığı da duyuruldu. Tabii zamma ek olarak reklamlı, daha uygun fiyata sahip aboneliğin başlatılacağı da açıklandı. İşte ayrıntılar...

DISNEY, REKLAMLI ABONELİK HİZMETİ SUNACAK

Kısa süre önce Disney, reklam destekli yeni abonelik hizmetinin başlayacağını duyurdu. Öte yandan mevcut abonelik fiyatları da ABD'de zamlandı. Buna göre reklamsız, mevcut aboneliğin fiyatı 7,99 dolardan 10,99 dolara çıkacak. Yüzde 38'lik zam, 8 Aralık'ta başlayacak reklamlı abonelik sistemiyle hayata geçirilecek.

Disney+'tan Netflix'e abone çalımı: Ezeli rakibini geride bırakmayı başardı!

Reklamlı Disney+ aboneliği ise şu anki reklamsız mevcut fiyatla aynı olacak. Aralık'ta başlayacak yeni abonelik sistemi, mevcut planın yerine geçecek. Ancak öncekinden farklı olarak bu kez kullanıcılar reklam da görecek.

Disney, sahip olduğu hizmetlere zam yapacağının haberini önceden vermişti. Yapılan açıklamada, ESPN+ ve Hulu'nun aylık abonelik planında artış yapılacağı da söylendi. 

ABONE SAYISINDA LİDER DISNEY

Disney'in dünyadaki yükselişi gözle görülür şekilde fark ediliyor. Öyle ki şirket tarafından yayınlanan son veriler de bunu destekliyor. Disney'in açıkladığı verilere göre Disney+ abonelik sayısı 14,4 milyon arttı. Bu, abone sayısının 221,1 milyona ulaştığını ve Netflix'in geride kaldığını ortaya koyuyor.

 

 

Kaynak: Disney
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...