Tgrt Haber
27 Haziran 2022 11:32 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 11:39

Dünyada bir ilk: Uçan lüks otel! Karaya inmeyecek  

Nükleer füzyonla çalışacak, dünyaya inmesine gerek kalmadan 5.000 kişiyi ağırlayacak ‘uçan otel’ üretilecek. Uçakta restoranlar, alışveriş merkezi, spor salonları, tiyatrolar ve hatta yüzme havuzu bulunacak.

Dünyada bir ilk: Uçan lüks otel! Karaya inmeyecek  
Uçak,Uçan otel

Dünyaya inmesine gerek kalmadan 5.000 kişiyi ağırlayacak lüks uçak üretilmesi planlanıyor.  Nükleer füzyonla çalışan, 20 motora sahip olan uçağın yakıt için dünyaya inmesine gerek yok. Turistik amaçla kullanılması planlanan lüks uçakta gökyüzü seyahatleri yapılacak. Uçağın ayrıca bakımı da havada yapılabilecek. Sky Cruise’un pilotu iddialı tasarımı bir video ile paylaştı.

YENİ TİTANİK

Uçağın maketini oluşturan Hashem Alghaili, nükleer enerjiyle çalışan gökyüzü yolculuğunun “ulaşımın geleceği olabileceğini” söylüyor. Uçağın tanıtım videosunda gökyüzünde restoranlar ve alışveriş merkezinin yanı sıra spor salonları, tiyatrolar ve hatta bir yüzme havuzu bulunuyor. Ayrıca videoda mükemmel bir düğün mekanı olarak da öneriliyor.

Bununla birlikte Sky Cruise, konsepti gereği "yeni Titanik" olarak tanımlanıyor. Uçak bazı kişiler tarafından eleştiriliyor. Nükleer reaktör ile çalışan uçağın düşmesi durumunda bir şehri yok edebileceği eleştirisi yapılıyor.  Sky Cruise gezisinin bir servete mal olacağını tahmin ediyor.

 

 

Kaynak: Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
haydar27 Haziran 2022 13:30

tekerler ne is ozaman

Sonraki Haber Yükleniyor...