Tgrt Haber
28 Ocak 2022 14:29

Dünyanın en çok satan otomobil şirketi açıklandı

Toyota, küresel çip krizinin ve tedarik zinciri sıkıntılarının üstesinden gelerek 2021’de dünyanın en çok satan otomotiv üreticisi oldu. Toyota, Volkswagen'i üst üste iki yıldır yeniyor.

Dünyanın en çok satan otomobil şirketi açıklandı
toyota,otomobil,volkswagen

Japon otomobil devi Toyota, Daihatsu ve Hino yan kuruluşlarının ürettiği araçlar da dahil olmak üzere satışları geçtiğimiz yıla göre artırdı. Toyota, 2020'ye göre yaklaşık yüzde 10 artışla 2021'de 10,5 milyon araç sattığını açıkladı.

Toyota'nın en büyük rakibi Alman otomotiv üreticisi Volkswagen ise, bu ayın başlarında, 2021'de 8,9 milyon araç sattığını belirtti. Şirket, çip krizinin satışları etkilemesi nedeniyle yıllık yüzde 4,5 düşüş kaydettiğini kaydetti.

ÇİP KRİZİ TOYOTA'YI VURDU

Toyota yaptığı açıklamada, 2021'de "COVID-19'un yayılmasının etkileri 2020'ye göre daha az şiddetliydi. Sonuç olarak, hem küresel satışlar hem de üretim yıldan yıla arttı." dedi. 

Dünyanın en çok satan otomobil şirketi açıklandı

Satış lideri olmasına rağmen Toyota, dünya çapındaki büyük otomobil üreticilerini rahatsız eden küresel yarı iletken kıtlığının yanı sıra virüsle ilgili tedarik zinciri kesintisinden etkilendiğini açıkladı. 

Japonya merkezli şirket bu durumu, "Hem COVID-19 hem de parça tedariği sorunlarının eğilimi belirsizliğini koruyor ve etkiyi en aza indirmek için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz." şeklinde ifade etti. 

Toyota, 2020'de dünya genelinde 9,5 milyon araç satarak yine birinci sıraya yerleşmişti. Volkswagen ise, 2020’de 9,3 milyon araç sattı. Toyota, son iki yılın dışında en son 2015’te araç satışlarında birinci olmuştu. Volkswagen sonraki yıllarda Japon şirketi geride bırakmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...