Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Mart 2018 14:05

Dünyanın en hızlı arabası! | En hızlı yol arabası 24 adet üretildi

Dünyanın en hızlı yol arabası Hennes Venom F5 Cenevre görücüye çıktı. Facebook 5 yildiz Derecelendirme Satin Al Sadece 24 adet üretildi, yarısı satıldı. 483 km hızı geçerek dünyanın en hızlı yol arabası olma iddasında. İşte detaylar…

Dünyanın en hızlı arabası! | En hızlı yol arabası 24 adet üretildi
Dünyanın en hızlı arabası,dünyanın en hızlı yol arabası,en hızlı araba,Hennes Venom F5

Formula 1 araçlarından daha hızlı olan Hennes Venom F5 Cenevre otomobil fuarında sergilendi. 

Sadece 24 adet üretildi, 12 tanesi 1,6 milyon dolara şimdiden satıldı. Dünyanın en hızlı arabası olma özelliği ile gücü hayrete düşürdü.

Hennessey Venom F5 tam 1600 beygir gücü ve 1732 nm tork üreten 8 litrelik ikiz turbo V8 motorla geliyor ve butik bir otomobil şirketi olan Hennessey'in kurucusu John Hennessey'in aracın otomobil dünyasındaki en büyük tabulardan biri olan 300 mil yani 482 km hız sınırını aşacağından emin. 

Dünyanın en hızlı arabaları arasında şu anda en hızlı yol aracı rekoru saatte 284 mil yani 457 kilometre ile Koenigsegg Agera RS marka araca ait. Önceki rekor ise Bugatti Chiron’un olmuştu.

Dünyanın en hızlısı

HENNESSEY VENOM F5 PERFORMANSI

Venom F5’in saatte 300 kilometre hıza 10 saniyenin altında ulaştığı açıklanırken, performanstaki en büyük avantajı sürtünme katsayısının muadillerine göre çok düşük olması.

HENNESSEY VENOM F5 HIZ TUTKUNLARI İÇİN GELİYOR

Otomobil dünyasındaki hız yarışlarında Cenevre’de görücüye çıkan Hennessey Venom F5 sıra dışı performans verileriyle en hızlı yol arabası. Şirketin kurucusu ve CEO'su John Hennessey , hızlı arabaları daha hızlı ve sürekli olarak otomotiv meraklılarının araçlarını yeniden inşa etmekle tanınıyor ve onları gıpta edilen ham güç makinelerine dönüştürüyor. Benzersiz tasarım özelliklerini bir araya getiren araç, sadece görsel olarak çekici olmakla kalmayıp, aynı zamanda hız tutkunlarının ihtiyacını da karşılıyor.

Hennessey Venom F5’i keşfetmek için tıklayın

HENNESSEY ÖZEL OTOMOBİLLERİ

John Hennessey, 1991’den bu yana hızlı arabaların piyasada daha hızlı ilerlediğini söylüyor. Son 27 yılda John ve ekibi yalnızca 2017’de, 400 den fazla kişiyle 10 bin’den fazla araç üretti. Hennessey, çeşitli modern performans araçları için çok çeşitli dyno ile test edilmiş, yüksek performanslı motor yükseltme paketleri ve parçaları sunmaktadır. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...