Tgrt Haber
08 Aralık 2021 14:13

E-Devlet’ten yeni hizmet! Kimlik doğrulmayla alınabilen yazı artık verilebilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdare Başkanlığı’nın sunduğu ve e- Devlet’ten daha önce kimlik doğrulamayla alınabilen “Borcu yoktur” yazsısı artık e- Devlet’ten verilmeye başlandı.

E-Devlet’ten yeni hizmet! Kimlik doğrulmayla alınabilen yazı artık verilebilecek
E-Devlet,borcu,

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e- Devlet’in yeni uygulamasını duyurdu. 2008 yılında 22 hizmetle açılan uygulamanın 863 kurumdan 6 bin 116 hizmetinin e devlet kapısı içerisinde yer aldığını söyleyen Koç, “Yaptığımız anketlere göre, bugün e-Devlet Kapısı'nda yüzde 95 gibi büyük memnuniyet oranını yakalamış bulunuyoruz. Çok daha fazla dijitalleştiğimiz yeni tip corona virüs salgını döneminde yakaladığımız bu oran ise bizi ayrıca mutlu ediyor" dedi.

“BORÇ DURUM YAZISI OLUŞTURABİLECEK”

e-Devlet Kapısı'nda hizmetlerin her geçen gün arttığına dikkati çeken Koç, şöyle konuştu:

"Gerçek ve tüzel kişiler için ayrı ayrı entegrasyonu tamamlanan "Borç Durum Yazısı Talep Girişi" hizmetleri e-Devlet Kapısı'ndan doğrudan verilmeye başlandı. Bu hizmetlerle kullanıcı, kendi adına veya imza yetkisi olan tüzel kişilere ilişkin GİB vergi dairelerinde kayıtlı vergi borcunun bulunup bulunmadığında dair talepte bulunabilecek ve talep üzerine yapılan inceleme sonucu, kullanıcının vergi borcunun bulunup bulunmadığına ilişkin bilgi yine aynı hizmet üzerinden alınabilecek."

E-Devlet’ten yeni hizmet! Kimlik doğrulmayla alınabilen yazı artık verilebilecek

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...