Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Haziran 2017 16:07

e-SIM teknolojisiyle artık SIM kart problemlerine son

Mobil telefonlarla birlikte günümüze kadar SIM kartlarını yıllarca kullandık, artık değişim zamanı.

e-SIM teknolojisiyle artık SIM kart problemlerine son
e-sim, intel, microsoft, simkart

Gömülü SIM verisi e-SIM

Computex 2017’de dillendirilen haberler doğruysa, PC’ler eski güçlerine yeniden kavuşurken, Microsoft’da tüm PC’lerin sürekli olarak internete bağlantılı  olmalasını istiyor. Intel’de Microsoft’un bu vizyonunu desteklemek adına mevcut ve gelecek Intel modemlerini e-SIM teknolojisi ile uyumlu hale getiriyor. 

Böylece gelecekte diz üstü bilgisayarlar LTE ağlara harici SIM kart olmadan bağlanabilecekler. Yani herhangi bir SIM kart ile eled edeceğiniz bütün  teknoloji, firmanın modemlerinde yerleşik halde gelecek. Böylece sadece bir telefon numarası girerek cihazınızı internete bağlayabilecek, minik SIM kart girişleriyle boşa vakit harcamaktan kurtulacaksınız.

Chip üreticisi firmanın söylediğine göre firma şu an itibariyle Intel XMMTM 7260 ve Intel XMM 7360 model modemleriyle e-SIM destekli, sürekli bağlı platformların uygulanabilirliği konusunda çalışma yapıyor. 

Microsoft fuar esnasında düzenlediği oturumda T-Mobile, AT&T, Vodafone ve diğer uluslararası servis sağlayıcılarının da olduğu bir çok firmanın e-SIM cihazlarını destekleyeceğini bildirmişti. 

Sürekli Internet bağlantısı olan bilgisayar ve diger cihazlar

‘Sürekli Bağlı PC’ projesi iki markanın ‘Project Evo’ işbirliği çalışmasının bir parçası. Bu çalışma Windows cihazlarının bir çok ürün kategorileri ile çalışabilmesini hedefliyor (örneğin; 4K oyun, uzak alanlı mikrofonlar, karma gerçeklik deneyimleri ve Windows Hello gibi güvenlik özellikleri). Bu işbirliği gelecekte e-SIM donanımlı hoparlör ya da VR gözlüklerinin de yapılabileceği anlamına geliyor.

Kaynak: TeknoFormat

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...