Tgrt Haber
02 Şubat 2022 17:18 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 22:39

EA'dan Battlefield 2042 açıklaması: Hayal kırıklığı

EA, merakla beklenen Battlefield 2042 hakkında açıklamada bulundu. Şirket, durumdan memnun olmadığını ve oyunun hayal kırıklığı oluşturduğunu kabul etti.

EA'dan Battlefield 2042 açıklaması: Hayal kırıklığı
Battlefield,Battlefield oyunu


Oyun dünyasının sevilen serilerinden 'Battlefield', son oyunuyla tepki aldı. Özellikle gecikmeli olarak gelen oyun, önemli eksiklerinden dolayı beklentileri de karşılayamadı. Konuyla ilgili olarak ise  EA, düzenlenen bir etkinlikte 'Battlefield 2042' hakkında konuştu.

Yayıncılığını ElectronicArts'ın üstlendiği Battlefield 2042, her anlamda hayal kırıklığı oluşturdu. Tepkiler üzerine EA'da, tıpkı oyuncular gibi oyunun hayal kırıklığı oluşturduğunu belirtti.

BATTLEFIELD 2042 BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI 

EA, yakın zamanda yapılan bir etkinlikte; oyun geliştirme ekibinin iddialı planlarına rağmen Battlefield 2042'nin, şirket beklentilerini karşılamadığını kabul etti.

Şirket CEO'su Andrew Wilson ve CFO'su Blake Jorgensen, yatırımcıların olduğu en son finansal kazanç çağrısı sırasında bu durumu kabul ettiklerini ifade ettiler. 

EA'dan Battlefield 2042 açıklaması: Hayal kırıklığı

Gelir bakımından şirketin iyi bir noktada olduğuna değinen CEO; ''Battlefield 2042 satışları hayal kırıklığı oluşturdu, ancak FIFA'dan gelen güçlü performans ve Apex gibi daha bir çok franchise'larımız sayesinde denge bozulmadı' dedi.  Ancak etkinlik esnasında Battlefield 2042'nin satış rakamları sorulduğunda, yetkililerin cevap vermemesi de kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Oyunun satış birimlerini açıklamak istemediklerini belirten Jorgensen, Battlefield 2042 için güncellemeler vermekten kaçacağını belirtti. Ayrıca yetkili Battlefield serisinin gelirin yüzde 10'undan az olduğunu sözlerine ekledi. Yani bu da beklentilerin çok altında bir rakama denk geliyor. 

EA, hayal kırıklığı oluşturan yeni Battlefield'ın ilk satışlarından sonra, oyunun bazı bölüm ve ögelerini ücretsiz yapacağına dair bir planlama ortaya çıktı. Ancak şirket henüz bu konuyla ilgili bir yorum yapmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...