Tgrt Haber
10 Temmuz 2022 11:50 - Güncelleme : 10 Temmuz 2022 11:52

Tesla, Türkiye’de faaliyete geçmeye hazırlanıyor! Elon Musk’tan 'çocuk yardımı' kararı

Elektrikli otomobil şirketi Tesla ve uzay şirketi SpaceX’in CEO’su Elon Musk, son zamanlarda doğum oranlarındaki düşüşe dikkat çekmeye başlamıştı. Musk’ın yaşlanan ülke nüfusları hakkındaki tweetleri gündeme gelirken, milyarder iş insanı, şirketlerindeki çocuk bakımı yardımlarını önemli ölçüde artıracağını söyledi.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: The Verge
Tesla'nın 2022 yılı bitmeden Türkiye'de faaliyete geçmesi bekleniyor
elon musk,tesla,spacex
Tesla'nın 2022 yılı bitmeden Türkiye'de faaliyete geçmesi bekleniyor

Elon Musk, insan medeniyetinin karşı karşıya olduğu en büyük tehlikenin nüfus azlığı olduğunu ileri sürüyor. Japonya’yı örnek gösteren Musk, doğum oranındaki düşüşün devam etmesi halinde ‘yok olacaklarını’ ileri sürmüştü. Bu ifadesi nedeniyle uzun süre konuşulan milyarderin geçtiğimiz günlerde ise üst düzey bir çalışanından çocuğu olduğu ortaya çıktı. Bebeğin Kasım 2021’de doğduğu öğrenilirken, Musk’ın çocuk sayısı da 9’a yükselmişti.

Konuya dönecek olursak, milyarder girişimci Elon Musk, düşük doğum oranlarıyla mücadele edilmesi gerektiğini sıklıkla dile getiriyor. Son olarak milyarder, nüfuz azlığı ile mücadelenin bir parçası olarak şirketlerindeki çocuk bakımı yardımlarını artıracağını söyledi.

TESLA, SPACEX... ÇOCUK YARDIMLARI ARTACAK

Dünyanın en zengin insanı konumundaki Musk, şu anda Tesla, SpaceX, Neuralink ve The Boring Company'yi yönetiyor. Şirketlerinde çocuk yardımlarını artıracağını belirten Musk, “Çocuklar buna değer. Şirketlerimde çocuk bakımı yardımlarını önemli ölçüde artırmayı planlıyorum. Umarım diğer şirketler de aynı şeyi yapar.” dedi.

Bununla birlikte milyarder isim, Twitter’daki bir yorumunda Musk Vakfı'nın da ‘doğrudan ailelere bağışta bulunacağını’ belirtti ancak bunun tam olarak ne anlama geldiği belli değil. Musk, gelecek ay bu planlar hakkında daha fazla ayrıntı paylaşacağını söyledi.

ELON MUSK'TAN YENİ KARAR

Insider’ın haberine göre, Tesla şu anda 16 haftaya kadar ücretli aile izni sağlıyor ve doğum için 40 bin dolara kadar yardım yapıyor. Neuralink de doğum sürecinde ebeveyn izni sunuyor, SpaceX ve The Boring Company'nin ne tür aile yardımları yaptığı belli değil.

Bununla birlikte, Elon Musk’ın elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın bu yıl sonuna kadar Türkiye’de faaliyete geçmesi yani araçlarını satışa çıkarması bekleniyor. Tesla, geçtiğimiz aylarda ofisleri için personel ilanları vermişti. Resmi açıklamaya göre şirket, elektrikli otomobillerinin yanı sıra şarj altyapısı 'Supercharger'ı da Türkiye'ye getirecek. 

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...