Tgrt Haber
04 May 2022 10:38 - Güncelleme : 04 May 2022 14:24

Elon Musk sonrası ilk değişim: Twitter'ın yeni özelliği tanıtıldı

Elon Musk'ın yönetici koltuğuna geçmesiyle Twitter'da ilk değişiklik göründü. Sosyal medya platformuna, Twitter Circle isimli özellik geldi. İşte detaylar...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Beebom-Twitter

Sosyal medya devi Twitter, Elon Musk'a satılmasından sonra ilk yenilikleri test etmeyi başardı. Platformdan bot hesapları temizleyeceğini belirten Musk, yeni özelliklerin yolda olduğunun da altını çizmişti.

Şimdi popüler haberleşme uygulaması için yeni bir özellik duyuruldu. Twitter Circle ismindeki özellik, Instagram'daki sisteme benzer çalışıyor. İşte detaylar...

TWITTER CIRCLE DUYURULDU

Twitter, attığınız tweet'leri belirlenen grupla paylaşmanıza olanak tanıyan Twitter Circle'ı tanıttı. Söz konusu özellik, uygulamada bir süredir test ediliyordu ve şimdi kullanıma sunulmaya başladı.

Daha önce test aşamasındaki bu özellik, ''Güvenilir Arkadaşlar'' isimli özelliğin denenmesinden sonra geldi. Peki nedir bu Twitter Circle?

Twitter'ın tanıtımını gerçekleştirdiği TwitterCircle, paylaşımı yapan kişinin 150 takipçiye özel bir grupta tweet atmasını sağlıyor. Yani paylaştığınız bir tweeti, artık 150 kişiye kadar belirlediğiniz kullanıcılara özel de yayınlayabilirsiniz. 

INSTAGRAM'DAKİ YAKIN ARKADAŞLARA BENZİYOR

Twitter'ın duyurduğu yeni özellik, aslında Instagram'ın 'Yakın Arkadaşlar' özelliği ile aynı. Kullanıcılar, oluşturduğu hikayeleri ve DM'leri yakın arkadaşlara göndermenize olanak tanıyor. Twitter Circle'da tıpkı Instagram'da olduğu gibi paylaşımlarınızı yakın arkadaşlarınıza özel olarak yapmanıza imkân veriyor.

Kullanıcıların Twitter Circle ile paylaşım yapması ise oldukça kolay. Şu anda sınırlı sayıda kullanıcının denemelerine göre bu özellik, tıpkı normal paylaştığınız tweet yoluyla kullanılıyor.

TWITTER CIRCLE NASIL KULLANILIYOR?

Aşağıdaki ekran resminde de görüldüğü üzere kişiye özel paylaşacağınız tweet'ler için, öncelikle 'tweet oluştur' butonuna basın. 

Elon Musk sonrası ilk değişim: Twitter'ın yeni özelliği tanıtıldı

Ardından Twitter, size bir liste oluşturmak için seçenek sunacak ve 150 kişiye kadar kullanıcıları bu listeye ekleyebileceksiniz. 

Elon Musk sonrası ilk değişim: Twitter'ın yeni özelliği tanıtıldı

Listeyi seçtikten sonra tweet attığınızda yeşil renkli bir seçenek karşınıza çıkacak. Bu seçenek üzerinden devam ederseniz; biraz önce eklediğiniz 150 kişiye kadar olan gruba özel tweet atabileceksiniz.

Elon Musk sonrası ilk değişim: Twitter'ın yeni özelliği tanıtıldı

Paylaşımlarınızı dilerseniz Circle'a göre, dilerseniz de herkese açık olarak paylaşabilirsiniz. Şu anda sınırlı sayıda kullanıcıya sunulan özellik, yakında herkese açık olarak da sunulacaktır.  Peki sizler bu özellik hakkında neler düşünüyorsunuz? Aşağıda yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın...

Kaynak: Beebom-Twitter
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...