Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Haziran 2021 14:14

Elon Musk tanıttı: Tesla model S Plaid

Kripto para açıklamalarıyla dünyayı yerinden oynatan Elon Musk, kurucusu olduğu Tesla’nın yeni arabasını tanıttı. Model S Plaid ismi verilen araç, saatte 320 kilometreye çıkabiliyor.

Elon Musk tanıttı: Tesla model S Plaid
tesla,elon musk,tesla model s plaid,elektrikli otomobil

Tesla CEO’su Elon Musk, Model S Plaid isimli elektrikli otomobili tanıttı. California Fremont’taki şirketin fabrikasında düzenlenen etkinlikte konuşan Musk, “Neden bu kadar deli hız yapan çok hızlı bir araç yaptık. Çünkü bu sürdürülebilir enerjinin geleceği için çok önemliydi. Bir elektrikli aracın en iyi otomobil olduğunu göstermek zorundaydık” dedi.

Elon Musk tanıttı: Tesla model S Plaid

FİYATI 130 BİN DOLAR

Musk’ın tanıttığı Model S Plaid’in baz modeli 1020 beygir gücünde ve full şarjla yaklaşık 643 kilometre yol gidebiliyor. Saatte maksimum 320 kilometreye çıkabilen araç 0’dan 100’e ise 2 saniyede ulaşabiliyor. Aracın başlangıç fiyatı 130 bin dolar olarak belirlendi.

Model S, X, 3 ve Y isimli modellerini piyasaya süren Musk’ın tanıttığı Model S Plaid’in baz modeli 1020 beygir gücünde ve full şarjla yaklaşık 643 kilometre yol gidebiliyor. Saatte maksimum 320 kilometreye çıkabilen araç 0’dan 100’e ise 2 saniyede ulaşabiliyor. Aracın başlangıç fiyatı 130 bin dolar olarak belirlendi.

Elon Musk tanıttı: Tesla model S Plaid

Musk’ın “İşte ben buna sınırları zorlayan fizik mühendisliği derim” diyerek tanıttığı aracın baz fiyatı 130 bin dolar. Elon Musk, aracın kabin içindeki eğlence sisteminin “PlayStation5 seviyesinde” olduğunu söylerken aracın ses sisteminin bir sinema salonu kalitesinde olduğunu da vurguladı.

Musk, “Eğer otomobilin geleceğini düşünürseniz, genelde otomatik pilot öncelikli hale gelir ve sonradan eğlence öne çıkar. Araç içi eğlence giderek önem kazanacak. Araç içerisinde film izleyebilirsiniz, oyun oynayabilirsiniz, interneti kullanabilirsiniz” diye konuştu. 

Kripto para açıklamalarıyla sık sık gündem olan Elon Musk, Tesla'nın bugüne kadar geliştirdiği en hızlı elektrikli otomobille dünya markalarına meydan okuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...