Tgrt Haber
07 Kasım 2021 12:25

Elon Musk Tesla hisselerine dair Twitter paylaşımıyla ortalığı karıştırdı

Tesla'nın kurucusu Elon Musk, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yine ortalığı karıştırdı. Musk, sosyal medya takipçilerine, Tesla hisselerini satmayı önerip önermediklerini sordu.

Elon Musk Tesla hisselerine dair Twitter paylaşımıyla ortalığı karıştırdı
elon musk,twitter,tesla,hisse

Dünyanın en zenginlerinden biri olan, Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, Dünya Gıda Programı Direktörü David Beasley'le hisseleri üzerinden girdiği tartışmanın ardından attığı twit ile yeniden gündeme geldi. Dünya Gıda Programı Direktörü Beasley'in, Elon Musk'ın servetinin yüzde 2'sini bağışlarsa dünyadaki açlığın biteceğini söylemesi üzerine Musk, resti çekmişti.

Son olarak Musk, Twitter'daki 62 milyondan fazla takipçisine "Tesla hisselerimin yüzde 10'unu satmayı öneriyorum, destekliyor musunuz?" diye sordu. Musk'ın anket şeklindeki paylaşımı 2,5 milyondan fazla oy aldı. Twitter'daki Musk'ın anketi hala sürüyor ve hisselerini satmasını isteyenler önde gidiyor.

Musk bir Tweet daha atarak anketin ciddi olduğunu, sonuç ne çıkarsa çıksın ona uyacağını söyledi.

 

Elon Musk Tesla hisselerine dair Twitter paylaşımıyla ortalığı karıştırdı

MİLYARDERLER VERGİSİ

ABD'de bazı demokratlar "milyarderler vergisi" adında yeni bir vergiyi gündeme getirmişti. Musk "Hiçbir yerden nakit olarak bir maaş ya da bonus almıyorum. Elimde sadece hisselerim var ve bu vergiyi ödeyebilmemin tek yolu da hisse satmak" dedi.

Anket sonucunda, Elon Musk sahibi olduğu elektrik araç üreticisi Tesla'nın yüzde 10 hissesini satarsa, yaklaşık 21 milyar dolar nakit elde etmiş olacak.

Elon Musk Tesla hisselerine dair Twitter paylaşımıyla ortalığı karıştırdı

DSÖ DİREKTÖRÜ BEASLEY'İN AÇIKLAMALARI VE ELON MUSK'IN RESTİ

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı direktörü David Beasley, geçtiğimiz günlerde dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk'ın servetinin yalnızca yüzde 2'sinin dünyadaki açlığı bitirebileceğini söyledi. Musk, Beasley'in bu açıklamasının ardından BM'ye resti çekti. 

Elon Musk, BM Dünya Gıda Programı bunu kanıtlayabilirse, "Tesla’daki hissesini hemen satacağını ve parayı bağışlayacağını" söyleyerek miktarın mevcut açlık krizini çözeceği iddiasına meydan okudu. Ayrıca paranın nasıl harcanacağı konusunda sorumluluk talep etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...