Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Aralık 2022 12:49 - Güncelleme : 07 Aralık 2022 12:51

Elon Musk, Twitter avukatı James Baker'ı kovdu: Gerekçesini de açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden hakkındaki sansür belgeleri, Twitter avukatına pahalıya patladı. Musk, James Baker'ı kovdu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: new post
Elon Musk, Twitter avukatı James Baker'ı kovdu: Gerekçesini de açıkladı
elon musk,teknoloji,

Twitter’ın sahibi Musk, 2020 ABD seçimleri öncesindeki sansür gerçeğini ortaya çıkarmasıyla dünyada epey yankı uyandırmıştı.

Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden'la ilgili çıkan haberlerin Twitter'da sansürlenmesine ilişkin belgeleri açığa çıkaran Elon Musk, birkaç gün aradan sonra Twitter'ın avukatı James Baker'ı kovdu.

SANSÜR PLANI JAMES BAKER’I İŞİNDEN ETTİ

Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Twitter'ın avukatı James Baker'ın kovulduğunu duyurdu. Musk, paylaşımında"Baker, halk diyaloğu için önemli olan bilgilerin gizlenmesindeki olası rolüne ilişkin endişeler ışığında, bugün Twitter'dan çıkarıldı" dedi.

Twitter'dan önce FBI'ın avukatı olarak görev yapan Baker'ın, 2020 başkanlık seçimleri öncesinde ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden'la ilgili çıkan haberleri Twitter'da sansürlediği biliniyordu. Sansür talebi, Başkan Biden'ın ekibi tarafından Twitter'ın eski yönetimine iletilmişti.

Musk, Baker'ın işten çıkarılmadan önce konuya dair sorgulandığını ve avukatın verdiği cevapların "inandırıcı olmadığını" belirtti.

Gazeteci Matt Taibbi ise, Twitter'ın eski yönetimi ile Demokratlar arasındaki sansür yazışmalarını geçen cumartesi Twitter hesabından paylaştı.

Taibbi'nin "Twitter Dosyaları" başlığı ile yayınladığı ifşalar arasında, Twitter çalışanlarının birbirleri ile yaptıkları yazışmalar da yer aldı.

Taibbi, Baker'ın "tartışmalı bir figür" olduğunu da söyledi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2016 yılı başkanlık seçimlerinde Hillary Clinton tarafından Rusya ile "gizli anlaşma" yapmakla suçlanmıştı. Baker, bu dönemde FBI'ın eski Direktörü James Comey'in baş danışmanıydı.

Kaynak: new post
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...