Tgrt Haber
10 Ağustos 2022 10:40 - Güncelleme : 10 Ağustos 2022 10:45

Elon Musk, Twitter davası için hisse sattı: Elde edilen geliri davada kullanacak!

Tesla ve SpaceX CEO'su Musk, geri adım attığı Twitter satışı için olası önlemleri almaya devam ediyor. Ünlü miyarder, Tesla hissesi satarak finansal anlamda bir sonraki planını yaptı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
Elon Musk, Twitter davası için hisse sattı: Elde edilen geliri davada kullanacak!
elon musk,twitter,teknoloji

Twitter'ı satın alma noktasına gelip son anda kararından vazgeçen Elon Musk, gündeme gelmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü milyarder, sosyal medya platformunu bot hesaplar nedeniyle almaktan vazgeçmişti. Ardından Twitter yönetimi harekete geçti ve Musk'a dava açtı.

Elon Musk ise aksi duruma karşı önlemlerini almaya devam ediyor. Tesla ve SpaceX CEO'su Musk'ın, son olarak Twitter davası için hisse sattığı ortaya çıktı. Twitter'la ilgili yasal süreçte kaybetme ihtimalini de göz önünde bulunduran ünlü iş adamı, Tesla'dan 6.9 milyar dolar hisse sattı.

MUSK, 6.9 MİLYAR DOLAR HİSSE SATTI

Musk, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda satışla ilgili olarak, "Twitter'ın bu anlaşmanın olmasını zorlaması durumunda (Umarım olası değildir), Tesla hisselerinde acil bir satıştan kaçınmak önemli" dedi.

Tesla hisseleri, şirketin 20 Temmuz'da açıkladığı bilançosunun beklentilerin üzerinde kalmasının ardından yaklaşık yüzde 15 yükselmişti.

Elon Musk Nisan ayında, en büyük hissedar olduğu Twitter'ın tamamını satın almak için 44 milyar dolarlık teklifte bulunmuş, ancak Temmuz başında kararını değiştirmişti. Twitter ise satın almanın tamamlanmasına yönelik Musk'a dava açmıştı. Taraflar 17 Ekim'de duruşmaya gidecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...