Tgrt Haber
11 Ağustos 2021 17:22

Elon Musk uzaydan dünyaya reklam yansıtmaya hazırlanıyor

Elon Musk, uzay şirketi SpaceX'in yeni hedefini açıkladı. Musk, uzaydan dünyaya reklam yansıtmak için hazırlandığını söyledi.

Elon Musk uzaydan dünyaya reklam yansıtmaya hazırlanıyor
elon musk,uzay

Elon Musk'ın yeni hedefi duyanları bir hayli şaşırttı. Uzay şirketi SpaceX'in sahibi ünlü milyarder, Kanadalı Geometric Energy Corporation (GEC) ile işbirliğine gitti. Musk, bu işbirliğiyle beraber uzaydan dünyaya reklam yansıtmaya hazırlanıyor.

GEC CEO'su Samuel Reid, CubeSat adlı bir uydunun yapım aşamasında olduğunu ve uyduyu SpaceX sayesinde uzaya göndereceklerini söyledi. Reid, uydunun bir yüzünde dijital bir ekran yer alacağını bu sayede uzaydan dünyaya reklam gösterebileceklerini anlattı.

Elon Musk uzaydan dünyaya reklam yansıtmaya hazırlanıyor

Dünyaya reklam yansıtıldığında ise yeryüzüne bakıldığında havada ışıklı bir reklam panosu görülecek. İlerleyen zamanda bu ekran sanatsal çalışmalar için de kullanılabilecek. 

REKLAM ÖDEMELERİ SANAL PARAYLA

CubeSat'ın 2022'de fırlatılması planlanıyor. Reklam ödemeleri ise özel olarak üretilen tokenlarla yapılacak.  Söz konusu tokenlar Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralarla satın alınabilecek. 

GEC bunun yanında Elon Musk'ın favori kripto paraları arasında yer alan Dogecoin'le de ödeme almayı hedeflediğini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...