Tgrt Haber
12 Ekim 2021 16:42

Elon Musk'ın iddialı planı: Mars'ta araba üretebiliriz

SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, iddialı planlarına bir yenisini ekledi. Musk, Mars'ta gelecek 40 yıl içinde otomobil üretmek istediğini açıkladı.

Elon Musk'ın iddialı planı: Mars'ta araba üretebiliriz
elon musk,uzay,tesla,mars,jeff bezos

Milyarder iş insanı Elon Musk, geçtiğimiz hafta Tesla'nın Teksas'ta düzenlenen hissedarlar toplantısında iddialı planlarından bir yenisini açıkladı. Musk, 'gezegen dışı fabrika' fikrinin yakın gelecekte gerçekleşebileceğini söyledi. Şimdilerde 50 yaşında olan Musk, 40 yıl içinde Tesla'nın ilk gezegen dışı fabrikasını kurmayı planladığını şu sözlerle açıkladı:

"Yani, Tesla'nın ilk gezegen dışı fabrikasını kurmasına yıllar var. Hayattayken bir tane görsem süper olurdu. Ölmeden önceki  40 yıl içinde kurabilsek bu harika olur.''

Elon Musk'ın iddialı planı: Mars'ta araba üretebiliriz

ELON MUSK'IN BİR BAŞKA İDDİALI PLANI

Elon Musk'ın iddialı planları ise bununla sınırlı değil. Geçtiğimiz şubat ayında Musk, NASA'nın Kızıl Gezegen'e astronot göndermeyi düşünmesinden 7 yıl önce, 2026'ya kadar insanları Mars'a yerleştirmeye dair bir planı olduğunu açıklamıştı. Musk, bu planını devreye sokmak için de sahibi olduğu SpaceX şirketine, insanları ve malzemeleri Ay'a ve Mars'a götürebilecek güçlü Starship roketini hazırlıyor.

Elon Musk'ın iddialı planı: Mars'ta araba üretebiliriz

Öte yandan Amazon ve Blue Origin kurucusu Jeff Bezos, Dünya'yı korumak için kirletici endüstrinin uzaya taşınması gerektiğini söylemişti. Bezos, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulunmuştu:

''Tüm ağır sanayileri alıp uzaya taşımamız gerekiyor. Dünya'yı evrenin mücevheri olarak tutun. Bu güzel gezegende yaşıyoruz, uzaydan gördüğünüzde atmosferin ne kadar ince olduğunu hayal bile edemezsiniz. İçinde yaşıyoruz ve çok büyük görünüyor. Yukarı çıkıp onu gördüğünüzde, onun ne kadar küçük ve ne kadar kırılgan olduğunu görüyorsunuz.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...