Tgrt Haber
22 Kasım 2021 09:51

Elon Musk'ın Mars merakının nedeni ortaya çıktı: Nükleer savaş öncesi kaçacaklar

Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk, insanlığı çok gezegenli hale getirmek zorunda olmalarının altındaki neden açıkladı. Musk'ın Mars'a dair çarpıcı açıklamaları gündemde uzun süre konuşulacak gibi duruyor.

Elon Musk'ın Mars merakının nedeni ortaya çıktı: Nükleer savaş öncesi kaçacaklar
elon musk,spacex,mars,uzay

Uzayda yapılan çalışmaları, yeni yaşanabilir bir ortam olup olmadığını öğrenmek isteyenler ilgiyle takip ederken NASA ve SpaceX, Mars'ta hayat için ısrarcı çalışmalarını sürdürüyor. SpaceX'in sahibi, dünyanın en zenginlerinden Elon Musk da uzay konusuna büyük bir ilgi gösteriyor. Musk'ın neden bu kadar uzaya merak saldığı ise birçok kişi tarafından takip edilirken son açıklamaları oldukça çarpıcı bulundu. 

Elon Musk, kıyamet öncesi yaşanması beklenen nükleer savaş nedeniyle Mars'ta yaşam koşullarının sağlanması gerektiğini söyledi. Eğer Mars'ta yaşam sağlanırsa, çalışmaların öncüleri kıyamet öncesinde Mars'a yerleşecek ve hayatlarına orada devam edecek.

Elon Musk'ın Mars merakının nedeni ortaya çıktı: Nükleer savaş öncesi kaçacaklar

İNSANLIK ÇOK GEZEGENLİ HALE GELMELİ

İklim krizi, pandemiler ve insan medeniyetini tehdit eden diğer olgulardan bahseden Musk, bu risklerin azaltılması gerektiğini vurguladı. Elon Musk'a göre ise bu riskleri azaltmanın en önemli yolu, insanlığı çok gezegenli bir hale getirmekten geçiyor. Independent'ın haberine göre, Tesla'nın sürdürülebilir enerji hamlelerinde yol aldığını belirten Musk, ''Ne kadar hızlı o kadar iyi'' dedi ve sözlerine şunları da ekledi:

"Çünkü Dünya'da riskler her zaman var. O eski, tanıdık nükleer Armageddon hâlâ geçerli risklerden biri."

NÜKLEER ARMAGEDDON NEDİR?

1998 yapımı bilimkurgu filmi Armageddon, insanlığı yok edebilecek güçte bir göktaşı felaketini konu ediyor. Bu nedenle filmin adı, genellikle yok oluş ihtimalini anmak için kullanılıyor. Armageddon; sözcük olarak İbranice de "Megiddo Dağı" anlamına gelmektedir. Dini kaynaklara göre, Dünya'nın sonuna doğru olacak olan son savaştır. Kimilerine göreyse büyük bir nükleer savaştır. Kıyamet öncesi yaşanacak olan bu büyük savaş, Mesih ile Deccal arasında olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...