Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Temmuz 2022 11:51 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 11:56

Elon Musk’ın SpaceX şirketi, 53 Starlink uydusunu daha uzaya gönderdi

Dünya'ya uzaydan internet sağlayacak Starlink uydusu, hızla yayılmaya devam ediyor. Elon Musk’ın şirketi kısa süre önce 53 uyduyu daha uzaya gönderdi.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Elon Musk’ın SpaceX şirketi, 53 Starlink uydusunu daha uzaya gönderdi
starlink,uzay,teknoloji

Elon Musk’ın uzay teknoloji şirketi SpaceX, geçtiğimiz günlerde Türkiye semalarında da görülen Starlink uydularını uzaya fırlatmaya devam ediyor. Toplamda yörüngeye 2 binin üzerinde uydu fırlatan şirket, yakın zamanda buna yenilerini de ekledi.

SpaceX tarafından yapılan açıklamaya göre, 53 Starlink uydusu daha yörüngeye fırlatıldı. Başarıyla gerçekleşen fırlatma, Falcon 9 roketiyle gerçekleşti.

53 STARLINK UYDUSU UZAYA FIRLATILDI

SpaceX, NASA'nın ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan fırlattığı Falcon 9 roketi ile uzaya 53 Starlink uydusu daha gönderdi. Yörüngeye fırlatılan uydu sayısı son fırlatmayla beraber 2 bin957’ye ulaştı.

Başarılı fırlatmanın ardından Falcon 9 roketi, Kennedy Uzay Merkezi'nin bir parçası olan ve uzay kumsalı olarak da Cape Canaveral açıklarında Atlantik Okyanusu'nda bulunan alana başarılı şekilde indi. Son fırlatma SpaceX’in bu yıl yaptığı 33’üncü, temmuz ayındaki ise 6’ncı görevi olarak kayıtlara geçti.

Elon Musk’ın SpaceX şirketi, 53 Starlink uydusunu daha uzaya gönderdi

SpaceX tarafından geçtiğimiz şubat ayında fırlatılan 49 Starlink uydusundan 40’ı güneşten gelen büyük bir radyasyon patlamasıyla tetiklenen jeomanyetik fırtına nedeniyle düşmüştü. Şirketten yapılan açıklamada, uyduların fırlatılmadan bir gün sonra jeomanyetik fırtınadan etkilendiği belirtilmiş, ilk sistem kontrolleri esnasında bir arıza tespit edilmesi durumunda uyduların hızlı ve güvenli bir şekilde Dünya’ya dönmelerini ve yakılmalarını sağlamak için ilk başta rutin olarak düşük yörüngelere yerleştirildikleri aktarılmıştı.

TÜRKİYE’YE NE ZAMAN GELECEK

Elon Musk’ın dev projesi Starlink için Türkiye’de de meraklı bekleyiş sürüyor. Şu anda 32 ülkeye hizmet sağlayan uzay internetinin, 2023 yılında Türkiye’ye de gelmesi tahmin ediliyor.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fehmi28 Aralık 2018 00:08

% 52 arkanda. dik dur eğilme bu millet seninle. 2023 e 3. kez seçileceğine inanıyorum. Benim ömrüm yetmeyecek. Ancak inancım tamdır.

Sonraki Haber Yükleniyor...