Tgrt Haber
04 May 2022 12:45 - Güncelleme : 04 May 2022 12:47

Elon Musk'tan yeni açıklama: Twitter ücretli olabilir

Geçtiğimiz haftalarda 44 milyar dolar ödemeyle Twitter'ı satın alan Elon Musk, yeni özelliklerin yanı sıra platformun bazı kişiler için ücretli olabileceğini söyledi. İşte Musk'ın açıklamaları...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Twitter- Elon Musk
Elon Musk'tan yeni açıklama: Twitter ücretli olabilir

Twitter, Elon Musk'ın satın alım sürecinden bu yana gündemden bir an olsun düşmedi. 44 milyar dolarlık teklifle sosyal medya devinin yeni sahibi Musk, uygulamayaca gelecek yeni özellik ve yapılacak değişiklikler hakkında fikirlerini beyan etmeye devam ediyor.

Son olarak TwitterCircle özelliği, resmi olarak tanıtıldı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, listeye ekledikleri 150'ye kadar kişiye özel tweet atabilecek. Yeni özelliklerin gelmesi uygulamayı daha güzel hale getiriyor. Ancak bu kez Twitter'ın ücretli olacağı gündeme geldi. Peki Twitter kimler için ücretli olacak?

TWITTER'DA ÜCRETLİ DÖNEME GEÇİLEBİLİR

Salı günü bir tweet atan ElonMusk, Twitter'ın 'sıradan kullanıcılar' için her zaman ücretsiz kalacağını, ancak hükümet ve ticari kullanıcıların sosyal medya platformunu kullanmalarının 'cüzzi birücreti' olacağını söyledi.

GEÇEN YIL ÜCRETLİ ABONELİK BAŞLADI

Twitter, diğer rakipleriyle kıyaslandığında reklam tarafında çok fazla gelir elde etmiyor. Şirket, gelirlerini biraz olsun artırmak amacıyla geçen yıl Twitter Blue hizmetini başlattı. 2.99 dolardan başlayan abonelik sayesinde kullanıcılara bazı artı özellikler sunuluyor.

Ancak Elon Musk, gelirleri artırmanın farklı bir yolunu daha düşünüyor. Son attığı tweet'e bakılırsa ünlü milyarder, Twitter'da ücretli bir sisteme geçiş yapacak. Ancak sıradan kullanıcılar bu ücretten muaf tutulacak. Musk'ın yorumuna göre; hükümet, kurumlar ve diğer şirketlerin platformu kullanması uygun sayılacak bir rakamda ücretli olacak.

TWITTER'A YENİ ÖZELLİK GELDİ

Elon Musk, gerek algoritma gerekse tasarım olarak Twitter'ı baştan aşağı revize ediyor. Kısa süre önce uygulamaya yeni bir özellik geldi. Elon Musk'ın sosyal medya platformunu satın almasından sonra gelen özellik Twitter Circle olarak adlandırılıyor. 

Twitter Circle ile kullanıcılar, tıpkı Instagram'daki 'Yakın Arkadaşlar' özelliği gibi kişiye özel paylaşımlar yapabilecek. Mecvut sisteme entegre edilen bu özellik ile Twitter kullanıcıları, 150 kişiye kadar oluşturduğu listeye özel tweet paylaşabilecek. Şu anda duyurusu yapılan yenilik yurt dışındaki bazı kullanıcılara sunuldu. Özelliğin Türkiye'ye gelmesi de çok fazla zaman almayacaktır. 

Kaynak: Twitter- Elon Musk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...