Tgrt Haber
13 Haziran 2022 09:48 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 10:09

En yüksek irtifayla nefesleri kesiyor! Bayraktar AKINCI B envantere girecek

Birçok ülkenin radarında olan Bayraktar TB2'lerden sonra Bayraktar AKINCI TİHA'lar da teknik olarak gelişimini sürdürüyor. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın AKINCI TİHA'ları bu yıl envanterine almaya hazırlandığı belirtildi. Hava Kuvvetleri envanterine girecek AKINCI’lar en yüksek irtifada görev yapan B sınıfında olacak.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, SavunmaSanayiST
AKINCI TİHA’nın Ukrayna üretimi Al-450T motoruyla teçhiz edilen modeli, ‘AKINCI-A’ olarak adlandırılıyor.
Bayraktar TB2,Bayraktar AKINCI,SİHA
AKINCI TİHA’nın Ukrayna üretimi Al-450T motoruyla teçhiz edilen modeli, ‘AKINCI-A’ olarak adlandırılıyor.

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde milli teknoloji hamlesi kapsamında yürütülen yerli silahlar uzun süredir dünya gündeminde. Ukrayna’nın Rusya karşısında kullandığı Bayraktar TB2’ler savaş alanındaki üstün kabiliyetleri sonrası birçok ülkenin envanter listesine girmişti.

Bayraktar TB2’lerden sonra Bayraktar AKINCI TİHA ve KIZILELMA projeleri Selçuk Bayraktar tarafından duyurulmuştu. Üretimleri devam eden projelerden AKINCI TİHA’lar ile ilgili müjde verildi. 

Baykar tarafından geliştirilen AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na hizmet vermeyi sürdürüyor. Şu ana kadar 6 adet AKINCI TİHA teslimatı gerçekleştirilmiş durumda. AKINCI TİHA’nın Ukrayna üretimi Al-450T motoruyla teçhiz edilen modeli, ‘AKINCI-A’ olarak adlandırılıyor.

MÜJDE VERİLDİ

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı, AKINCI TİHA’yı envanterine almaya hazırlanıyor. Hava Kuvvetleri envanterine girecek AKINCI’lar ise Pratt&Whitney üretimi PT6A-135A motoru kullanan ‘AKINCI-B’ konfigürasyonunda olacak.

PW-PT6A-135A motoru kullanan AKINCI-B, AKINCI-A’ya göre daha yüksek irtifalarda görev yapabiliyor. Kısa süre önce gerçekleştirilen test uçuşları esnasında AKINCI-B, 40.000ft+ irtifaya çıktı. AKINCI-B bu yeteneğiyle milli bir hava aracının çıktığı en yüksek irtifaya ulaşmış oldu. AKINCI-B’nin daha yüksek irtifalarda görev yapabilmesi, özellikle güdüm kitli mühimmat kullanımı açısından oldukça kritik öneme sahip.

Halihazırda Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu personelin AKINCI-B için eğitim faaliyetleri, başarıyla devam ediyor. İlk AKINCI-B teslimatının, bu yıl içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

3000 LİBRE İLE HAVALANDI

AKINCI, 10 Temmuz 2021 tarihinde gövde altında Nüfus Edici Bomba (NEB) takılı halde toplam 3000 libre (Yaklaşık 1360 kg) faydalı yük ile havalanmış ve 13 saat 24 dakika uçuş gerçekleştirmişti.

Kaynak: TGRT Haber, SavunmaSanayiST
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...