Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Temmuz 2022 11:25 - Güncelleme : 31 Temmuz 2022 11:30

Endonezya'dan büyük şirketlere engel: Steam, Epic Games, PayPal ve dahası!

Endonezya hükümeti, yasalara uymadığı gerekçesiyle dünyaca ünlü şirketlerin, ülkedeki faaliyetlerini engelledi. Engellenen şirketler arasında oyun platformu Steam, Epic Games ve Paybal gibi isimler yer aldı. İşte detaylar..

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
Endonezya'dan büyük şirketlere engel: Steam, Epic Games, PayPal ve dahası!
steam,epic games,endonezya

Dünayaca ünlü oyun şirketi Epic Games ve Steam, yoğun nüfüsa ve kullanıcıya sahip Endonezya'da engellendi. Oyun şirketlerinin yanı sıra online ödeme sistemi PayPal'ın da aynı durumdan muzdarip olduğunu belirtmekte fayda var.

Endonezya hükümetinin söz konusu şirketleri engellemesi, tamamen yasalarla ilgili. Daha önce Reuters'inde bildirdiği üzere Endonezya hükümeti, ülkenin kısıtlayıcı içerik denetleme yasasıyla ilgili gerekliği sağlamayan şirketleri engelleyeceğini açıklamıştı. Bu açıklamaların ardından, süre verilen şirketler için kısa süre önce engelleme getirildi.

YASALARA UYMAYAN ŞİRKETLER ENGELLENDİ

Son olarak ülkenin kısıtlayıcı içerik denetim yasasına uymayan Steam, Epic Games, PayPal ve Yahoo dahil olmak üzere pek çok şirketin hizmete erişimi engellendi. Peki Endonezya hükümeti şirketlerden ne istiyor?

Kurallara uygun ıkaraj, ''Özel Elektronik Sistem Sağlayıcısı'' olarak kabul edilen şirketler, ülkedeki faaliyetlerine devam edebilmek için devletin veri tabanına kayıt olmak zorundalar. Aksi taktirde yakın zamanda da görüldüğü üzere şirketlerin hizmetleri askıya alınıp, diğer anlamıyla engellenebilir. Endonezya, bu kurala uyulması için şirketlere 27 Temmuz'a kadar süre verdi. Uymayanlar için ise yasak getirildi. Bu yasağa tabi tutulan şirketlerin, dünyaca ünlü; Steam, Epic Games ve PayPal olması ise dikkatleri çekti.

https://twitter.com/ZhugeEX/status/1553328399120302083

Şu anda ülkede erişimi engellenen şirketlerden bir açıklama gelmedi. Ancak yeniden faaliyetlerini yürütmeleri için devletin veri tabanına kayıt olmaları gerekecektir. Aksi taktirde erişim yasağı, kurallara uyana kadar devam edecektir. 

2020'DE DEVREYE ALINDI

Endonezya hükümetinin bu kuralı, MR5 adlı kapsamlı bir yasanın parçası olarak devreye alındı. Söz konusu yasa, Endonezya hükümetine belirli kullanıcılar hakkında veri elde etme yeteneği vermenin yanı sıra şirketleri "rahatsız eden" içeriği kaldırmaya zorlama kamu düzeni” veya yasadışı olarak kabul edilmekte. 

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...