Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Temmuz 2022 10:33 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 10:40

Etiya’dan Fransa’ya yazılım ihracatı

Türkiye’nin en büyük kurumsal yazılım şirketi Etiya, Kanada’nın ardından bu kez rotayı Fransa’ya çevirdi.

Etiya’dan Fransa’ya yazılım ihracatı
yazılım

22.9 milyon abonesiyle Fransa’nın en büyük telekom şirketlerinden olan Bouygues Telecom, dijital geleceğe hazır olmak için Etiya’nın bulut tabanlı, yapay zeka destekli “Dijital Müşteri Yönetim Platformu”nu kullanacağını açıkladı.

Türkiye’nin lider kurumsal yazılım şirketi Etiya, kendi geliştirdiği yapay zeka destekli, müşteri deneyimini esas alan dijital müşteri yönetim platformu ve ürünlerini dünyaya ihraç etmeyi sürdürüyor. Bu yazılım ihracatının son adresi ise Fransa oldu. Fransa’nın en büyük telekom operatörlerinden Bouygues Telecom, Etiya’nın bulut tabanlı, yapay zeka destekli “Dijital Müşteri Yönetim Platformu”nu kullanacağını açıkladı. Bu önemli iş birliğinde temel hedef;  şirketin 3 farklı markasının ortak bir dijital platformda konumlanarak müşteri deneyimi odağında uçtan uca dijitalleşmesi olacak. Dijitalleşme ile beraber tüm müşteri, satış ve satış sonrası işlemleri artık bu platform üzerinden gerçekleştirecekler. Bu sayede müşteri operasyon süreçlerinde ticari, dijital ve teknik çeviklik kazanmayı hedefleyen Bouygues Telecom, aynı zamanda müşteri memnuniyeti ve deneyimini de maksimum seviyeye ulaştırmayı planlıyor.  

Etiya’nın kurumsal yazılım ihracatında önemli bir aktör olmayı sürdürmesinden duyduğu mutluluğu paylaşan şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Aslan Doğan, “Global bir telekomünikasyon operatörü olan Bouygues Telecom’un yeni marka stratejisiyle yapılandıracağımız bulut tabanlı, yapay zeka destekli dijital müşteri platformu farklı sektörlerde yer alan milyonlarca müşterisine dokunacak. Dünya çapında gerçekleştirdiğimiz büyük dijital dönüşüm projelerine bu ölçekli bir yenisini daha ekliyoruz. Yazılım ihracatında başlattığımız bu atak, sadece bizim için değil, Türk yazılım sektörü açısından da oldukça önemli. ” dedi. 

Bugüne kadar yerli yazılımın dünyaya açılmasında öncü rol üstlendiklerini vurgulayan Doğan, sözlerini şu şekilde devam ettirdi: “Türk yazılım sektörünün global oyuncusu olarak Etiya’yı dünya çapında ‘markalaştırma’ hedefiyle hareket ediyoruz. Hedefimiz çok net; 5 yıl içinde kendi alanında en iyi müşteri deneyimini sunan bir SaaS şirketine dönüşmek... Kanadalı Quebecor Media’dan aldığımız yatırımın hemen ardından Fransız Bouygues Telecom’la yaptığımız iş birliği, global bir marka olma yolculuğundaki kararlılığımızı gözler önüne seriyor. 

Etiya’nın global deneyimi ve dünya çapındaki başarılı referanslarının bu iş birliğinde önemli rol oynadığını vurgulayan Bouygues Telecom CEO’su Aurelie Stock-Poeuf ise şu açıklamayı yaptı: “Etiya ile birlikte çalışmayı tercih etmemizin nedeni sadece kapsamlı portföyü ve teknik yetenekleri değil; aynı zamanda Etiya’nın global sektör deneyiminden ve referanslarından da çok etkilendik. Bu iş birliği sayesinde NRJ Mobile, Auchan Telecom ve Cdiscount Mobile markalarımızın gücünü artırıp, müşterilerimize çevik ve yeni nesil dijital hizmetler sunmaya odaklanacağız.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...