Tgrt Haber
04 Eylül 2014 17:48

Facebook ayarlarını değiştireceğini duyurdu

Facebook aldığı bir karar ile "Adını aratarak seni kimler bulabilir" adlı eski bir Facebook ayarını kaldırıyor.

Facebook ayarlarını değiştireceğini duyurdu
facebook,yenilik,yeni ayar

Facebook'un yaptığı bir açıklamada eski bir Facebook ayarı kaldırılıyor. Neler değişiyor:  "Adını aratarak seni kimler bulabilir" adındaki eski bir arama ayarını kaldırıyoruz, ancak bu durum Facebook'ta paylaştığınız şeyleri kimlerin görebildiğini değiştirmeyecek. "Adını aratarak seni kimler bulabilir" ayarı, kimlerin adınızı arama alanına yazarak Zaman Tünelinizi bulabileceğini kontrol ediyordu. Herkes adınızı aratarak Zaman Tünelinizi bulabilir, ancak Zaman Tünelinize gittiklerinde, sadece görmelerine izin verdiğiniz şeyleri görürler. Bu ayarın kaldırılması fotoğraflarınızı, durum güncellemelerinizi veya paylaştığınız diğer şeyleri kimlerin görebildiğini değiştirmez.

Facebook bu ayarı neden kaldırıyor?

Bu ayarı oluşturduğumuzda, sizi Facebook'ta bulabilmenin tek yolu adınızı aratmaktı. Artık, insanlar Zaman Tünelinize başka yollarla gelebilir: Örneğin, bir arkadaşınız sizi bir fotoğrafta etiketlerse, etiket insanları Zaman Tünelinize yönlendirir veya insanlar Sosyal Ağ Araması'nda "Beatles'i beğenen kişiler" ya da "İstanbul'da yaşayan kişiler" gibi ifadeleri aratarak Zaman Tünelinizi bulabilir.

Bugün, içeriklerinizi kimlerin görebildiğini yönetmenin en iyi yolu Gizlilik Kısayollarını kullanmak (Facebook internet sitesinin tüm sayfalarının üst kısmında bulunan kilit simgesi simgesine tıklamanız yeterli) ve yeni fotoğraf ve güncellemeler paylaşırken kimlerle paylaşacağınızı seçmektir.

Sırada ne var?

Ayar kaldırılmadan önce bu bilgileri gözden geçirmek için daha fazla fırsatınız olacak; size Facebook üzerinden hatırlatacağız.

Gizlilik seçeneklerinizi şimdi gözden geçirmek ister misiniz? Yapabileceğiniz birkaç şey:

  • Geçmişte paylaştığınız şeylerin hedef kitlesini çabucak sadece Arkadaşlarınızla sınırlamak isterseniz, gizlilik ayarlarınızı ziyaret edin.
  • Bir fotoğraf, bağlantı veya durum güncellemesi paylaşırken, söz konusu gönderinin gizliliğini ayarlayabilirsiniz.
  • Geçmişte neler paylaştığınızı ve bu bilgileri kimlerin görebildiğini hareketler dökümüne giderek gözden geçirin. Hareketler dökümünüze gitmek için, tüm sayfaların üst kısmında bulunan simgesine tıklayarak gizlilik kısayollarınızı açın. Kullanıcıların Facebook'un bu özelliği kaldırmasından ne kadar memnun kalacak merak konusu olmaktadır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...