Tgrt Haber
13 Mart 2018 19:28

Facebook çalışanlarının maaşları nasıl belirleniyor?

Facebook'un insan kaynakları departmanında yönetici olan Janelle Gale, çalışanların kazançlarının nasıl belirlendiğini ve eşitsizliklerin giderilmesi için uyguladıkları formülü açıkladı. Maaş konusunda pazarlığın söz konusu olmadığı firmada ilginç bir yöntem uygulanıyor.

Facebook çalışanlarının maaşları nasıl belirleniyor?
facebook,

Dünyanın en büyük sosyal medya şirketi Facebook’ta çalışan kişilerin maaşları farklı kriterlere göre belirleniyor. Glassdoor isimli bir araştırma firması tarafından yapılan araştırmaya göre çalışılabilecek en iyi şirket seçildi. Facebook’un insan kaynakları yöneticilerinden Janelle Gale, şirketin maaşları nasıl belirlediğini ve çalışanları nasıl mutlu tuttuklarını açıkladı.

Glassdoor’un yaptığı araştırmaya göre, Facebook’ta çalışanların yıllık ortalama kazancı 120 bin dolar, primler de hesaba katıldığı zaman bu rakam 155 bin dolar (595 bin lira) seviyesine çıkıyor.

Facebook, çalışanlarının maaş ve primlerini hesaplarken, pazarlık yapmıyor. Çalışanların iş kategorisi, tecrübe seviyesi ve konum gibi faktörleri hesaplıyor. Janelle Gale, çalışanların maaşları konusunda kesinlikle pazarlık yapılmadığını söyledi.

Prim paketleriyle teklifi cezbedici hale getiriyor

Gale, yeni çalışanların maaş ve primleri belirlenirken daha önceden aldıkları ücretlerin hesaba katıldığını belirtiyor. Eğer Facebook’un teklifi çalışanın halihazırdaki kazancının altında kalırsa, insan kaynakları prim paketleri hazırlayarak teklifi cezbedici hale getiriyor. Bu prim paketleri hazırlanırken, çalışanın Facebook’a sağlayacağı yarar öngörülüyor.

Gale, geliştirdikleri formülün işe aldıkları farklı insanlar arasındaki kazanç farkını kapatmaya yönelik olduğunu belirtiyor. Örneğin kadınların onlara sunulan ilk teklifi kabul etme eğilimi gösterdiklerini belirtirken, erkeklerin pazarlık yapmaya meyilli olduklarına dikkat çekiyor. Facebook, kadın ve erkek çalışanlar arasında oluşabilecek gelir uçurumunu önlemek için her çalışana özel prim paketleri geliştiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...