Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Nisan 2014 17:35

Facebook, Fethiye'nin ismini geri verdi

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, 3 ay önce değiştirdiği Muğla'nın Fethiye ilçesinin ismini yapılan başvurular sonrasında geri aldı.

Facebook, Fethiye'nin ismini geri verdi
fethiye, facebook, suriye, GÜNCEL haberleri, GÜNCEL,

1913 yılında Suriye üzerinde uçuş yaparken uçağı düşen ilk Türk hava şehidi Fethi Bey'in ismini alan Fethiye, 100 yıldır bu isimle anılıyor. Resmi olarak ismi Fethiye olan ilçe 3 ay önce Facebook tarafından isminin değiştirilmesi olayıyla karşı karşıya kalmıştı. Facebook, üyelerinin kişisel sayfalarında yer alan memleketi bölümündeki Fethiye yazsını Meğri olarak değiştirmişti. Yapılan bu değişiklik ilçede yaşayanları rahatsız etmiş olayla ilgili çok sayıda şikayet dilekçesi Facebook yönetimine sunulmuştu. Kullanıcılardan gelen yoğun tepkiye rağmen uygulamasından vazgeçmeyen Facebook hakkında AK Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na şikayette bulunmuşlardı. Milletvekilleri Boğa ve Özden'in başvurusunu değerlendiren kurum, Facebook yetkilileriyle gerekli yazışmaları gerçekleştirerek durumu düzeltmesini talep etti. Twitter ve Youtube'nin erişim engellenmesi gelişmelerinin ardından Facebook Fethiye ismini geri iade etti. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, bir Fethiyeli olarak, Megri adının kullanılması kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi. Yaşananlardan her Fethiyeli gibi rahatsızlık duyduklarını anlatan Boğa, hatanın düzeltilmesinin sevindirici olduğunu açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...