Tgrt Haber
10 Aralık 2021 10:38 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 17:21

Facebook, merakla beklenen Metaverse'i açtı

Sanal evren yani Metaverse çalışmalarına hız veren Meta, Horizon Worlds sanal gerçeklik platformunu kullanıcılara açtı.Test çalışmaları geçtiğimiz yıl başlamıştı.

Facebook, merakla beklenen Metaverse'i açtı
meta,facebook,metaverse,sanal gerçeklik

Sosyal medya devi Facebook, Ekim ayında sanal gerçeklik planlarına ağırlık vereceğini açıklayarak ana şirketin ismini Meta olarak değiştirdi. Meta, sanal evren (metaverse) alanında ciddi yatırımlar yapıyor. 

Meta’nın Horizon Worlds firması, sanal gerçeklik platformunu Kuzey Amerika’da halka açtı. Horizon Worlds’ün sanal gerçeklik kulaklıkları çevrim içi iletişimi yüz yüze görüşmeye yaklaştıran geleceğin teknolojisinden biraz uzak. 

Yine de Horizon Worlds kulaklıkları kullananlar Horizon’da arkadaşlarıyla görüşebilir, oyun oynayabilir ve kendi sanal dünyalarını kurabilirler. Bu arada, Horizon World’ün kulaklıklarına sahip olmak için 18 yaşından büyük olmak gerekiyor. 

TESTLER, GEÇTİĞİMİZ YIL BAŞLADI

Horizon Worlds platformunun test sürümü geçtiğimiz yıl piyasaya sürüldü. Sınırlı sayıda kullanıcının test ettiği uygulama böylece ilk halka açık sürümünü de başlattı. 

Facebook, merakla beklenen Metaverse'i açtı

Meta, açıklamada “Platformda birkaç güvenlik seçeneği var. İnsanları engelleyebilir, şikayet edebilir ya da sessize alabilirsiniz.” dedi. Sanal dünyadaki bu engelleme ve sessize alma özellikleri tıpkı sosyal medyadaki gibi işleyecek. Bu sayede kullanıcılar, daha güvenli bir ortamda bulunacak. 

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), geçtiğimiz aylarda Meta'ya rekor bir ceza kesti. FTC, gizlilik ihlalleri nedeniyle teknoloji devine 5 milyar dolarlık ceza verdi. Bu karar, FTC'nin şimdiye kadar bir teknoloji şirketine verdiği en yüksek miktardaki para cezası. 

Yine geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan gizli Meta belgeleri de dehşete düşürdü. Çünkü şirketin, çocukları sosyal medyaya daha fazla çekmek için planlar yaptığını gözler önüne serdi. Hatta şirketin bebekleri bile sosyal medyaya dahil etmek istediği ileri sürüldü. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...