Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ekim 2021 14:42

Facebook neden isim değiştirdi? Metaverse ne anlama geliyor?

Facebook uzun süredir konuşulan isim değişikliğini duyurdu. Mark Zuckerberg Facebook şirketinin artık Meta olarak anılacağını açıkladı. Peki Facebook neden isim değiştirdi? Metaverse nedir?

Facebook neden isim değiştirdi? Metaverse ne anlama geliyor?
facebook,,mark zuckerberg,

Mark Zuckerberg, Facebook'un düzenlediği "Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik" temalı online konferansında çatı şirket isimlerini Meta olarak değiştireceklerini duyurdu. 2015 yılında Google tıpkı Facebook gibi isim değişikliğine giderek çatı şirket ismini Alphabeth olarak değiştirmişti. Facerbook çatı şirket adının Meta olmasıyla akıllara ''Facebook neden isim değiştirdi? Facebook neden meta oldu?'' soruları geldi. İşte tüm detaylar.

FACEBOOK NEDEN İSİM DEĞİŞTİRDİ?

Facebook'un yanısıra, Messenger, Instagram ve WhatsAp'ı bünyesinde barındıran dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook isim değişikliğine gitti.

Zuckerberg, Facebook adının şirketin geleceğini yeterince anlatamadığını belirtip daha önce basına sızmış olan isim değişliğini doğruladı. Facebook şirketinin çatı ismi Meta olarak değişti. Uygulama isimlerinin aynı kalacağını belirten Zuckerberg şirketin artık Facebook’a değil Metaverse odaklanacağını duyurdu.

Şirketin CEO'su uygulamaların isimlerinin aynı şekilde kalacağını belirtti. 

Facebook neden isim değiştirdi? Metaverse ne anlama geliyor?

METAVERSE NEDİR?

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg şirketin isim değişikliğinin ardından açıklama yaparak Metaverse hakkında bilgi verdi. Zuckerberg internetin artık bir sonraki aşamaya geçtiğini ve bunun Facebook içinde son derece önemli olduğunu vurguladı.

Facebook'a başladığında, çoğunlukla web sitelerinde metin yazdığını daha sonra kameralı telefonlar sayesinde internetin daha görsel ve mobil hale geldiğini hatırlatan Zuckerberg bağlantılar hızlandıkça video, deneyimleri paylaşmanın daha zengin bir yolu haline geldiğini ifade etti. CEO, ''Masaüstünden web'e ve mobil ortama geçtik; metinden fotoğrafa ve videoya. Ama bu yolun sonu değil'' dedi. Meta'nın odak noktası, Metaverse dönemine odaklanmak ve insanların bağlantı kurmasına, topluluklar bulmasına ve işlerini büyütmesine yardımcı olmak olacağını ifade etti.

Zuckerberg, Metaverse hakkında da açıklama yaptı. Metaverse sanki orada başka bir kişiyle veya başka bir yerdeymişsiniz gibi bir mevcudiyet hissi verecek. Başka biriyle gerçekten var olmak, sosyal teknolojinin en büyük hayali olduğunu açıklayan CEO, Meta şirketi olarak Metaverse ağırlık vereceklerini vurguladı.  

Facebook neden isim değiştirdi? Metaverse ne anlama geliyor?

Mark Zuckerberg ''Metaverse sayesinde arkadaşlarınızla ve ailenizle bir araya gelin, çalışın, öğrenin, oynayın, alışveriş yapın. ayrıca bizim düşünce tarzımıza gerçekten uymayan tamamen yeni deneyimler yaşayacağız'' dedi. Metaverse, günümüzün çevrimiçi sosyal deneyimlerinin bir melezi gibi ortaya çıkıyor. Üç boyuta genişletilecek veya fiziksel dünyaya yansıtılacak. Birlikte olamadığınız zamanlarda bile diğer insanlarla sürükleyici deneyimleri paylaşmanıza ve fiziksel dünyada yapamayacağınız şeyleri birlikte yapmanıza olanak tanıyacak. Mark Zuckerberg şirketinin kurulduğu günden bu yana insanları birbirine bağlamaya odaklandığını ve her zaman insanların birbirleriyle etkileşime girebilmesi için teknoloji oluşturmaya odaklandığını söyledi.

Metaverse sayesinde işe gidip gelmeden ofiste, arkadaşlarla bir konserde veya yetişmek için ebeveyninizin oturma odasında olmak için anında bir hologram olarak ışınlanabileceklerini belirtti. Zuckerberg açıklamasında ''Bu, nerede yaşarsanız yaşayın daha fazla fırsat sağlayacaktır. Sizin için önemli olan şeylere daha fazla zaman ayırabilecek, trafikte geçirilen zamanı azaltabilecek ve karbon ayak izinizi azaltabileceksiniz'' sözlerine yer verdi.

METAVERSE HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...