Tgrt Haber
02 Temmuz 2022 16:05 - Güncelleme : 02 Temmuz 2022 16:09

Instagram'ın ardından Facebook da NFT'leri başlattı

Teknoloji devi Meta, Facebook platformunda NFT özelliğini test etmeye başladı. Şu anda bu özellik yalnızca belirli sayıda ABD’li içerik oluşturucusuna açıldı.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: Engadget
Instagram'ın ardından Facebook da NFT'leri başlattı
facebook,nft,teknoloji

Değiştirilemeyen jetonlar yani NFT veya Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin aldığı karara göre ‘Nitelikli Fikri Tapu’… Siz nasıl ifade etmek istiyorsanız onu seçin ancak NFT’lerin popülerliği günbegün artıyor. Bu popülariteden sosyal medya platformları da faydalanmaya başladı. Öyle ki Instagram’ın ardından kardeş uygulaması Facebook da NFT alışverişi için özelliği geliştirmeye başladı. Hatta ilk test ABD’de uygulamaya konuldu.  

Teknoloji sitesi TechCrunch'ın haberine göre, ABD'deki bir grup içerik oluşturucusu Facebook hesaplarında artık dijital koleksiyonlarını yani NFT’lerini paylaşabiliyor. Şu anda test aşamasındaki bu özelliğin ne zaman daha fazla kullanıcıya sunulacağı bilinmezken Instagram’ın da benzer bir plan üzerine çalıştığını biliyoruz. 
Teknoloji şirketi Meta, söz konusu özelliği yavaş yavaş kullanıma sunacağını açıkladı. Şirketin CEO'su Mark Zuckerberg daha önce Meta'nın Facebook’ta NFT desteğini test edeceğini söylemişti.

NFT FACEBOOK'TA BÖYLE GÖRÜNÜYOR

Meta Ürün Müdürü Navdeep Singh, 

NFT entegrasyonunun Facebook'ta nasıl görüneceğine dair fotoğraflar yayınladı. Buna göre, Instagram'ın uygulamasına benzer şekilde, içerik oluşturucuların profillerinde NFT'lerini gösterebilecekleri bir dijital koleksiyon sekmesinin yer alacağı görünüyor.

Instagram'ın ardından Facebook da NFT'leri başlattı

İçerik oluşturucular, koleksiyonlarını insanların yorum yapabileceği ve tepki gösterebileceği durum güncellemeleri olarak yayınlayabilecek ve üzerine tıklandığında dijital esere ilişkin bilgiler gösterilecek.

Instagram'ın ardından Facebook da NFT'leri başlattı

İddiaya göre Facebook, kullanıcıların uyumlu dijital cüzdanlarını, Instagram'daki NFT özelliğine benzer şekilde web sitesine bağlamalarına izin verecek. Şu anda Facebook, Ethereum ve Polygon'da basılan NFT'leri destekliyor ancak yakında Solana ve Flow NFT'lerini de destekleyecek.

Meta, Mayıs ayında Instagram'da NFT özelliğini test etmeye başladı. Bu özellik ile Instagram kullanıcıları NFT’lerini Hikayelerde artırılmış gerçeklik çıkartmaları olarak da paylaşabilecek. 

Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...