Tgrt Haber
18 Ekim 2021 09:43

Facebook sanal evren için 10 bin işçi alacak!

Facebook, uzaktan çalışma için geliştirmeye hazırlandığı sanal evren için 10 bin işçi alacağını duyurdu. Sosyal medya devi, işe alımlardaki bazı şartlarını da açıkladı.

Facebook sanal evren için 10 bin işçi alacak!
facebook,sanal,işçi alımı

Geçtiğimiz dönemde Facebook, sanal gerçeklik seti Oculus Quest'i satışa sunmasının ardından Horizon adında bir sanal gerçeklik dünyası geliştirmeye başladı. Pandemi nedeniyle uzaktan çalışmayı sanal bir evrene taşımayı planlayan sosyal medya devi, bir sonraki adıma da geçti.

Şirket, sanal gerçeklik olarak bilinen Metaserve adıyla bilinen evrende her şeyi internet üzerinden yapmayı planlıyor. Bu elektronik dünyaya girebilmek için sanal gerçeklik gözlüğü gibi aletlere ihtiyaç duyulacak. 

Facebook sanal evren için 10 bin işçi alacak!

Facebook, sanal evrenin kurulması için Avrupa Birliği'nde atağa geçti. Şirket birlik içerisindeki ülkelerde toplamda 10 bin kişilik bir istihdam oluşturacak. Ekip, beş yıllık bir süre içinde oluşturulacak ve çoğu mühendislerden oluşacak.

Facebook, sanal evreni şirketin büyük öncelikleri arasına aldı ve adımları hızlı hızlı gerçekleştiriyor. Şirketin kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in şiddetli bir sanal evren savunucusu olduğu biliniyor.

Facebook sanal evren için 10 bin işçi alacak!

Öte yandan Facebook, sanal evrenin tek bir şirket tarafından yapılamayacağını belirtip iş birliklerine açık olduğunu dile getirmişti. Hatta bu nedenle kar amacı gütmeyen gruplara 50 milyon dolaralık yatırım yapıldığını açıklamıştı. Sanal evreni geliştirme süreci ise şimdilik en az 10 yıl daha devam edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...