Tgrt Haber
07 Şubat 2022 14:50

Facebook ve Instagram Avrupa'da kapanabilir

Meta'nın sahibi olduğu Facebook ve Instagram, Avrupa Birliği'nin yeni kuralları nedeniyle kapanabilir. İşte ayrıntılar...

Facebook ve Instagram Avrupa'da kapanabilir

Facebook ve Meta oldukça zor zamanlar geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde üç aylık raporunu açıklayan şirket, 251 milyarlık piyasaya değerinden yaklaşık yüzde 25'lik düşüş yaşadığını belirtti. Facebook cephesinde ilk kez böyle bir düşüş görünürken, şimdi buna başka bir sorun daha eklendi.

Meta tarafından Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyo'nuna sunulan raporda şirket, Facebook ve Instagram'ı Avrupa'da kapatabileceği bir senaryo belirledi. 

META, AB KURALLARINA UYMAK İSTEMİYOR

Meta (eski adıyla Facebook), şu anda verilerini ABD ve Avrupa'da işliyor. Şirket, kıtalar arası veri işlemenin hem operasyonel hem de reklam hedefleme için  çok önemli olduğuna değiniyor. Ancak Avrupa'nın yasaları, kullanıcı verilerinin yalnızca Avrupa sunucularında tutulmasını ve işlenmesini zorunlu kılmakta. 

Meta ise Avrupa'nın kuralllarına uymamakta ısrarcı. Şirket, yeni veri paylaşım anlaşmalarına uyun sağlayamadığı için Instagram ve Facebook gibi önemli hizmetlerini Avrupa'da sonlandırabileceğini işaret etti. İşte Meta tarafından Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu'na sunulan raporun tamamı:

Facebook ve Instagram Avrupa'da kapanabilir

''Yeni bir transatlantik veri aktarım çerçevesi benimsenmezse, ya da Avrupa'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne diğer alternatif veri aktarım araçlarına güvenmeye devam edemezsek, en önemli ürünlerimizden Facebook ve Instagram'ı büyük olasılıkla sunmayacağız. Bu da hem işimiz, hem mali durum hem de faaliyetlerimizin sonucunu önemli ölçüde olumsuz etkileyecektir.'' 

Konuyla ilgili olarak Meta'nın Küresel İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Clegg, yeni kuralların tüm işletme sahipleri üzerinde kötü bir etkisinin olabileceğini ifade etti. 

Meta ve Avrupalı düzenleyicilerin durumla ilgili ne yapacakları henüz belli değil. Ancak meta, sunduğu raporla AB'ye de tehdit mesajı göndermiş oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...