Tgrt Haber
28 Haziran 2022 23:05 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 23:07

Facebook ve Instagram'dan Kürtaj Gönderilerine Engel! İçerikler Kaldırılıyor

Meta'nın farmasötük ilaçlarla ilgili politikasından dolayı, kürtaj paylaşımı yapılan hesaplar engelleniyor ve gönderiler kaldırılıyor.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
Facebook ve Instagram'dan Kürtaj Gönderilerine Engel! İçerikler Kaldırılıyor
facebook,teknoloji,meta

Facebook ve Instagram, ilaçlarla ilgili politikayı ihlal ettikleri gerçekcesiyle, kürtaj haplarına erişim konusunda yardım eden hesapların gönderileri kaldırılmaya başladı.

Özellikle son zamanlarda kürtaj konusu yabancı basında gündeme gelirken, Meta ise politika gereği bu türyönelimlere engelleme getiriyor.

KÜRTAJ GÖNDERİLERİ KALDIRILIYOR

Yüksek Mahkeme, geçtiğimiz Cuma günü kürtajı yasallaştıran Roe v. Wade davasını bozdu. Bunun ardından sosyal medya kullanıcılarının kürtajı destekleyen ya da yönlendiren paylaşımları kaldırılmaya başladı. Meta, politika gereği bunu yapıyor ve bazı hesapları da engelliyor.

Facebook ve Instagram'dan Kürtaj Gönderilerine Engel! İçerikler Kaldırılıyor

Meta'nın politika gereği bazı ilaçların ve ürünlerin satışı yasak. Örneğin ateşli sihalar ve marihananın satışı, hediye edilmesi ve transferi de Meta'nın poltikası gereği kısıtlı mallar kategorisine giriyor. Konuya ilişkin olarak Meta sözcüsü Any Stone ise, '' "İlaç satın almaya, satmaya, takas etmeye, hediye etmeye, talep etmeye veya bağışlamaya çalışan içeriğe izin verilmediğine'' dair açıklama yaptı.

Reçeteli ilaçların satın alınıp erişilebirliliğiyle ilgili sorun olmayacağını vurgulayan Stone, yanlış yönlendirilen ilaçlar için ise ''yanlış uygulama'' durumlarının düzeltildiğini belirtti. Politikanın nasıl uygulanadığı konusunda ise Meta'dan herhangi bir açıklama yapılmadı. 

ABD'DE KÜRTAJ KONUSU GÜNDEMDE

Kürtaj konusu, bir süredir ABD kamuoyunu yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Tartışmalar, iki farklı kutupta ilerlerken, Meta da bu kutuplaşmayı şirket içine taşımak istemiyor gibi görünüyor.

Aslında bu, Meta'nın çalışanlarının işyerinde tartışmalı bir konuyu tartışmasını engellemek için ilk hamlesi değil. Şirket, 2020'de George Floyd'un öldürülmesinin ardından Saygılı İletişim Politikası'nı güncelledi. O zamandan beri artık şirket çalışanları, işyeri kanallarında siyasi ve sosyal konuları tartışamıyor.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...