Tgrt Haber
14 Ocak 2022 15:17 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 17:21

Facebook'a 3 milyar dolarlık dava açıldı: 44 milyon kullanıcı tazminat istiyor

Sosyal medya devi Facebook, yine veri ihlalleri nedeniyle davalık oldu. Bu kez davanın adresi İngiltere. Bir hukuk uzmanı, İngiltere’deki 44 milyon Facebook kullanıcısı adına Meta’ya 3 milyar dolarlık dava açtı.

Facebook'a 3 milyar dolarlık dava açıldı: 44 milyon kullanıcı tazminat istiyor
meta,,facebook,,dava,,veri ihlalleri,,kullanıcı gizliliği,

TechCrunch'ın haberine göre, rekabet hukuku uzmanı Dr. Liza Lovdahl Gormsen tarafından açılan davanın nedeni Facebook’un veri ihlalleri yapması. Davayı hukuk firması Innsworth finanse ediyor.

Davacı taraf, İngiltere’de 44 milyon Facebook kullanıcısı adına Meta’dan 3,1 milyar dolar tazminat talep ediyor. Facebook'u kullanmak için ödeme yapılmasa da kullanıcıların önemli verilerinin paylaşılması tepki çekiyor. 

4 YILI KAPSIYOR 

Davacı Lovdahl Gormsen, "Kullanıcıları, bu verileri aldıkları için uygun şekilde tazminat ödemeden kişisel verilerini alarak istismar ediyorlar. Kullanıcıların şartlar ve koşullara tıkladıklarında bu anlaşmanın ne kadar adaletsiz olduğunu tam olarak anladıklarını düşünmüyorum." dedi. 

Dava, Ekim 2015'ten 31 Aralık 2019'a kadar olan dönemi kapsıyor. Bu arada kullanıcılar davadan vazgeçmedikçe tazminat almak için herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmayacak.

META HER YERDE İZLİYOR

Meta, WhatsApp ve Instagram dahil kendi platformlarının yanı sıra kullanıcıları diğer web sitelerinde de izliyor. Ancak The Guardian’a konuşan bir Meta sözcüsü, "Bizi seçiyorlar çünkü değer veriyoruz. Meta platformlarında hangi bilgileri kiminle paylaşacakları konusunda bir kontrole sahipler. Bunu yapmalarına izin veren araçlar oluşturmak için büyük yatırımlar yaptık" diyerek şirketi savundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...