Tgrt Haber
22 Ekim 2021 09:29

Facebook’la önemli anlaşma: Haberler için telif ödeyecek

Facebook, Fransa'da Genel Bilgi Basın İttifakı (APIG) ile anlaşma imzaladı. Birçok basın kuruluşlarının ürettiği ve kullanıcılar tarafından paylaşılan içeriklere ödeme yapacak.

Facebook’la önemli anlaşma: Haberler için telif ödeyecek
facebook,,haber,,fransa,,telif hakkı,

Facebook telif hakları için birçok Fransız basın kuruluşlarına ödeme yapacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Facebook, Fransa'da birçok yerel ve ulusal Fransız basın kuruluşunu temsil eden Genel Bilgi Basın İttifakı (APIG) ile anlaşma imzaladığını duyurdu. Facebook'tan yapılan açıklamada, kullanıcıların paylaştığı ve bu basın kuruluşlarınca üretilen içeriklerin telif hakları için ödeme yapılacağı bildirildi.

Ayrıca Ocak 2022'de Fransa'da yürürlüğe girecek "Facebook News" uygulamasına basın kuruluşlarının erişimi olacağı belirtildi.

Facebook ile yapılan anlaşmanın Fransız yasalarının uygulanmasını sağlayacağını belirten APIG Başkanı Pirre Louette, anlaşmanın Fransız basın kuruluşlarına önemli finansman katkısında bulunacağını belirtti.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri içerisinde Fransa telif hakları kararnamesini hayata geçiren ilk ülke olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...