Tgrt Haber
10 Eylül 2021 16:55

Facebook'tan akıllı gözlük! Özelliklerine şaşıracaksınız!

Facebook, gözlük şirketi Luxottica ile geliştirdikleri akıllı gözlüğü satışa çıkardı. Bir telefonu aratmayacak olan akıllı gözlük, çok fonksiyonlu bir teknoloji. Sesli komuttan müzik dinlemeye, fotoğraf çekmekten sosyal medya paylaşımına kadar çok geniş bir yelpazede kullanıcılarına fırsatlar sunuyor.

Facebook'tan akıllı gözlük! Özelliklerine şaşıracaksınız!
Luxottica,facebook,Akıllı gözlük

Sosyal medya devi Facebook, gözlük şirketi Luxottica ile birlikte akıllı gözlük geliştirdi.  Tanıtımını gerçekleştirdiği akıllı gözlük kullanıcıların sesli komutlarıyla veya düğmeye basarak fotoğraf ve video çekme imkanı sunuyor. Gözlükte ayrıca müzik dinlemek için de küçük hoparlörler bulunuyor. Mikrofonu aracılığıyla kullanıcıların telefonla konuşmasına da imkan tanıyan gözlük, ilk olarak ABD, İngiltere, İtalya, Avustralya, İrlanda ve Kanada'da 299 dolar (yaklaşık 2 bin 500 TL) fiyatıyla satışa sunuldu. 
Instagram ve WhatsApp’ın da sahibi olan ABD merkezli sosyal medya şirketi Facebook, ünlü gözlük şirketi Luxottica ile beklenen işbirliğini açıkladı. Yapılan araştırma neticesinde akıllı gözlüğe Ray-Ban Stories adı verildi. 

Facebook'tan akıllı gözlük! Özelliklerine şaşıracaksınız!

SESLİ KOMUT İLE ÇALIŞIYOR

Akıllı gözlük çok fazla fonksiyonsa sahip. Kullanıcılar sesli komutlarla veya gözlüğün sağ şakağındaki bir düğmeye basarak fotoğraf çekip video kaydedebilecekler. Ayrıca Bluetooth aracılığıyla akıllı telefonlarla eşleşebilen gözlükte müzik dinlemek için küçük hoparlörler yer alıyor. Üzerindeki mikrofon ile telefonla konuşabilmeyi de sağlıyor. Temassız bir şekilde fotoğraf çekmek için, “Hey Facebook, fotoğraf çek” veya “Hey Facebook, video çek” demek yeterli. 

FOTOĞRAF VE VİDEOLARI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞABİLİYOR

Gözlük, tuşlu olarak da yani gözlüğün sağ üst kısmındaki düğmeye basarak video çekiyor, sonrasında ise fotoğraf çekilebiliyor.
Fotoğraflar ve videolar, Facebook'un gözlükler için geliştirdiği View adlı bir uygulamada yer alıyor. İsteyen sosyal medya hesaplarında paylaşıp isteyen de fotoğraf arşivinde tutabiliyor. 

Facebook'tan akıllı gözlük! Özelliklerine şaşıracaksınız!

5 ÜLKEDE SATIŞA SUNULDU, İŞTE FİYATI 

Ray-Ban’in Wayfarer, Round ve Meteor modellerinde satışa sunulacak. İlk olarak ABD, İngiltere, İtalya, Avustralya, İrlanda ve Kanada'daki mağazalarda satışa sunuldu. Ürünün satış fiyatı ise 299 dolar (yaklaşık 2 bin 500 TL) olarak belirlendi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...