Tgrt Haber
06 Nisan 2014 13:36

Facebook'tan paylaştığı bu fotoğraf, pahalıya mal oldu

Facebook'taki sayfasında paylaştığı bu fotoğraf pahalıya mal oldu. Öyle bir şey paylaştı ki tam 2 bin 102 lira para cezası aldı.

Facebook'tan paylaştığı bu fotoğraf, pahalıya mal oldu
facebook,fotoğraf,pahalı,mal,paylaşım,avlanma,

Sakarya'da Av Komisyonu kararınca avlanması yasak olan ve koruma alanında bulunan suna kuşundan 4 tane vurduktan sonra Facebook'taki sayfasında fotoğraflarını paylaşan avcı, hayvanseverler tarafından şikayet edildi. Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, yapılan şikayet sonrasında avcıya 2 bin 102 lira para cezası kesti.Hayvanseverlerin biraraya gelerek kurdukları Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri bir avcının Merkez Av Komisyonu kararınca koruma altında olan ve avlanması yasak olan türlerden suna kuşu vurduğunu ve vurduğu kuşların fotoğraflarını Facebook hesabında yayınladığını belirterek Sakarya Orman ve Su İşleri Müdürlüğüne ihbarda bulundu. Hayvanseverler ihbarda avlanan avcının kullanıcı profilinde yer alan ismini, fotoğraflarını hangi araçla gittiğine dair bilgi ve işyeri adresini de belirtti.Bunun üzerine harekete geçen Sakarya Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri koruma altında bulunan suna kuşunu vuran avcıya koruma altındaki yaban hayvanlarının avlanması nedeniyle 302 TL, 4 adet suna için de 1 800 TL olmak üzere toplam 2 bin 102 lira para cezası verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...