Tgrt Haber
17 Ocak 2014 13:45

Facebook'un 'dergisi' Paper geliyor

Facebook'un 1 Şubat'ta hayata geçireceği bu yenilik; eminiz size de bir yerlerden tanıdık gelecek...

Facebook'un 'dergisi' Paper geliyor
fcebook, paper dergisi, facebook'un dergisi, paper dergisi 1 şubat'ta geliyor,

Facebook'un uzun zamandır üzerinde çalıştığı yeni haber besleme uygulaması "paper"ın, popüler haber uygulaması Flipboard'dan fazla esinlenmiş olabileceği konuşuluyor. Bilindiği gibi, kullanıcılar Flipboard ile, sosyal medyadaki arkadaşlarının paylaşımlarını kullanarak küçük dergicikler oluşturabiliyorlar.  
Yeni Facebook haber beslemesi Paper'ın da benzer şekilde bağımsız bir uygulama veya web servisi olabileceği konuşuluyor. Bu sayede Facebook kullanıcıları, arkadaşlarının gün boyunca paylaştığı, beğendiği haber ve görsellerden en çok ilgi toplayan, en çok yorum alanları, kendilerine özel hazırlanmış Paper "dergisi" üzerinde okuyabilecekler. İnsanlar böylece, sosyal çevresinin konuştuğu, takip ettiği, en çok önem verdiği gündem maddelerini de kolayca takip edebilecekler. Paper'ın, aynı kağıt dergi gibi, kapaklı, sayfalı bir formata sahip olacağı da söyleniyor. Dijital dünya ne kadar gelişirse gelişsin, insanların binlerce yıldı alıştığı "kağıt" formatından vazgeçmek kolay olmuyor. Facebook'un yeni format için belirlediği tarih 1 Şubat. Fakat herkesin bir anda bu formata geçme garantisi yok.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...