Tgrt Haber
02 Şubat 2014 22:56

Facebook'un kurucusu ne kadar kazanıyor

Facebook 'un patronu Mark Zuckerberg, dördüncü çeyrek rakamları rekor seviyede.

Facebook'un kurucusu ne kadar kazanıyor
mobil rakam, raor tahmin, sosyal medya, facebook, çeyrek reklam, gelir, detay, wall street

10′uncu yaşını kutlamaya hazırlanan Facebook‘un dördüncü çeyrek rakamları açıklandı. Detayları kamuoyuna geçtiğimiz günlerde verilen rapor Wall Street tahminlerinin bir kez daha çok üzerinde değerler ortaya koyuyor. Raporun en dikkat çeken verilerinden biri ise Facebook’un mobil gelirlerine ilişkin. Öyle ki dördüncü çeyrek itibarıyla Facebook, toplam reklam gelirlerinin yüzde 53′ünü mobilden kazanır hale gelmiş görünüyor. Üçüncü çeyrekten bu yana mobilden elde edilen gelirdeki artış ise yüzde 4 olarak gerçekleşmiş.
Facebook'un kurucusu 10 yılda ne kadar kazandı
4 Şubat'ta 10'uncu yaşına girecek meydana gelen Facebook 'un patronu Mark Zuckerberg 10 senede tam 31 milyar dolar kazandı. Facebook 'un patronu Mark Zuckerberg 10 senede tam 31 milyar dolar kazandı. Facebook'un kurucusu meydana gelen ve 4 Mayıs 1984 tarihinde dünyaya gelen Mark Zuckerberg dünyanın en şanslı insanlarından biri. Geliştirdiği bir yazılım ile ilk etapta yalnizca kendi üniversitesindeki arkadaşlarının kullanabileceği bir ağ tasarlayan Zuckerberg, platformun popülaritesinin hızla arttığını görmesiyle uygulamayı dünyaya açtı. Bugün 29 yaşında meydana gelen Zuckerberg'in sahibi olduğu Facebook'un pay senedi değeri 61 doları buluyor. Bu da Facebook'un 150 milyar dolar değerinde bir şirket haline geldiğini ortaya koyuyor. Peki Zuckerberg 2004 yılında kurduğu Facebook'tan 10 yıl içinde ne kadar kazandı? Facebook'un 500 milyon hissesine tek başına sahip meydana gelen Zuckerberg, 61 dolar değerindeki hisseleriyle beraber 10 senede toplamda 31 milyar dolar kazandı. Bu Zuckerberg'in bu arada bir yıl içinde 3 milyar doları cebine koyduğu anlamına da geliyor. Zuckerberg senede tek başına yalnizca 3 milyar dolar kazanırken 2012 seneyi neticelerine göre telefon devi dünya genelinde Nokia 40 milyar dolar gelir elde etti. Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden Lenovo'nun 2012 senelik geliri ise 29 milyar doları buluyor. 15 SENE SONRA GATES'E YETİŞEBİLİR Microsoft'un efsane patronu ve dünyanın en zengin ismi meydana gelen 58 yaşındaki Bill Gates ise Microsoft'u kurduğu 1975 yılından bu yana (38 senede) 76 milyar dolar servet yaptı. 10 senede 31 milyar doları cebine atan Zuckerberg ise her şey yolunda giderse 15 yıl sonra Gates'i geçip dünyanın en zengin ismi olması olası görünüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...