Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2022 14:39

Firefox bazı bilgisayarlarda çöktü! Sitelere erişilemiyor

Popüler tarayıcılar arasında yer alan Firefox, bazı bilgisayarlarda web sitelerini yüklemeyi durdurdu. Uygulama son zamanlarda erişimle ilgili sorunlar yaşarken, bu sorun genellikle Windows ve Mac kullanıcılarını etkiliyor.

Firefox bazı bilgisayarlarda çöktü! Sitelere erişilemiyor
Mozilla Firefox,Firefox çöktü,Firefox sorun giderme

Ücretsiz tarayıcılar arasında oldukça geniş bir kitleye sahip olan Firefox, son saatlerde erişim sorunlarıyla karşı karşıya. Kullanıcılardan gelen raporlara göre Mozilla’ya ait tarayıcı, bazı web sitelerine girmiyor ve yüklemeyi aniden durduruyor. Raporlara göre Mozilla Firefox’ta yaşanan bu sorun, mobil kullanıcıları kapsamıyor. Söz konusu problemin Mac ve Windows tabanlı bilgisayarları etkilediği bildirildi. 

FIREFOX SORUNU NASIL GİDERİLİR?

Firefox’ta yaşanan sorun, kısa sürede tüm hemen hemen tüm kullanıcıları etkilemeye başladı. Türkiye’de yaşayan bazı kullanıcılar da aynı sorunu yaşadığını ifade etti. Neyse ki geçici bir çözüm çok zaman geçmeden bulundu.

Firefox bazı bilgisayarlarda çöktü! Sitelere erişilemiyor

Firefox 96 sürümünden kaynaklandığı tahmin edilen sorunun, daha eski sürüme sahip kullanıcıları da etkilediği bildirildi. Peki Firefox sorunu nasıl giderilir?

Sorun, görünüşe bakılırsa uygulamadan kaynaklanmıyor. Hem eski hem de yeni sürümü etkileyen hatanın, Firefox şirketinin sunucularından kaynaklandığı düşünülüyor. Şirket de konuyla ilgili sunucunun HTTP3’ güncellediğini ve Firefox tarayıcısının bu sunucuya bağlantı sağlamayadığını belirtti.

Şirket şu an için sorunu çözemedi. Ancak bazı kullanıcılar ve geliştiriciler, küçük bir ayarla geçici çözüme ulaştılar. İşte Firefox sorunun çözümü;

  • Firefox tarayıcısını yeni ve boş bir pencerede açın

  • Ardından adres çubuğuna about:config yazın ve Return tuşuna basın

  • Daha sonra görüntülenen yapılandırma ekranından network.http3.enabled ögesini arayın

  • Ayarı false olarak değiştirin ve tarayıcınızı yeniden başlatın. 

Tüm bunlar olmaz ise, geçici olarak farklı bir tarayıcıyı kullanabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...