Tgrt Haber
04 Kasım 2021 17:08

Fransız astronot paylaştı: İşte uzayda yetişen acı biberler

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) yetiştirilen acı biberleri, Astronot Thomas Pesquet, kişisel sosyal medya hesabından paylaştı.

Fransız astronot paylaştı: İşte uzayda yetişen acı biberler
uzay,astronot,biber

Plant Habitat-04 deneyimi kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yetiştirilen, geçtiğimiz günlerde hasat edildiği açıklanan acı Şili biblerleri  Fransız Astronot Thomas Pesquet, sosyal medya hesabından paylaştı. Görüntülerde, astronotun attığı 5 adet yeşilbiberin havada süzüldüğü görülüyor.
Pesquet söz konusu görüntülerin altına şu notu düştü:

''Ah, baharatlı başarının tadı! Mürettebat-2, geçtiğimiz cuma günü ISS’de hasat ettiği biberleri tattı. Bu Şili biberleri, bugüne kadarki en karmaşık istasyon tesisi çalışmalarından biri olan Plant Habitat-04 deneyinin bir parçasıydı.''

Fransız astronot paylaştı: İşte uzayda yetişen acı biberler

BİBERLERLE TACO YAPTILAR

ISS’de bulunan astronotlardan Megan McArthur bu haftanın başlarında sosyal medyada yaptığı paylaşımda, istasyonda Şili biberleriyle geleneksel Meksika yemeği olan “taco” yaptıklarını söylemişti. Paylaşımında, uzayda yetiştirilen biberlerle yaptıkları tacoların fotoğraflarına da yer veren McArthur, biberlerin bir kısmının ise incelenmek üzere Dünya'ya gönderileceğini bildirmişti.

Fransız astronot paylaştı: İşte uzayda yetişen acı biberler

''FİZİKSEL VE PSİKOLOJİK SAĞLIĞA FAYDALI OLABİLİR''

NASA'nın Plant Habitat-04 deneyinde Baş Araştırmacı Matt Romeyn de daha önce yaptığı açıklamada, şunları söylemişti:

"Uzayda renkli sebzeler yetiştirmenin fiziksel ve psikolojik sağlık üzerine uzun vadeli faydaları olabilir. Renkleri ve kokuları olan bitki ve sebzelerin yetiştirilmesinin astronotların refahını iyileştirmeye yardımcı olduğunu keşfediyoruz.''

Deneyin Proje Bilim Ekibi Lideri LaShelle Spencer ise astronotların yedikleri yiyeceklerin de ekipmanlarının geri kalanı kadar iyi olması gerektğinin altını çizmiş, “İnsanları başarılı bir şekilde Mars'a göndermek ve Dünya'ya geri getirmek için sadece en besleyici gıdalara değil, aynı zamanda en lezzetli olanlara da ihtiyacımız olacak” demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...